У Луцьку відбувся семінар для безробітних

11 Січня 2017, 15:34
1913

У Луцькому районному центрі зайнятості 10 січня в рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола» відбувся семінар «Ефективне ведення сільського господарства».

Про це повідомляють організатори заходу.

Працівники центру зайнятості запрошують для лекцій досвідчених фахівців, які можуть поділитись власним досвідом щодо вирощування рослин, розведення та догляду тварин, а також на інші цікаві теми, що спонукають до самозайнятості селян.

Тему «Вирощування саджанців» розвинув для мешканців села, що перебувають на обліку як безробітні, завідувач сектором технічних культур та картоплі Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Степан Марценюк.

Лектор ознайомив присутніх з особливостями створення бізнесу на саджанцях, адже деякі з них можна вирощувати і без вкладень. До таких можна віднести кущові рослини – аґрус, малину, смородину. Ці рослини досить невибагливі та не вимагають підвищеної уваги та легко розмножуються.

Проте серйозних грошових коштів на кущових рослинах заробити не вдасться. Швидше за все, це буде схоже на домашнє хобі чи додаткове джерело доходу.

Інша справа – створення повноцінного розплідника з вирощування саджанців плодових дерев, насамперед, яблунь, груш, вишень та сливи. Степан Марценюк зауважив, що плодові дерева цінуються набагато вище, однак для їх вирощування потрібен певний досвід і мінімальний стартовий капітал. Вирощування саджанців плодових культур вимагає досвіду, знань і великої кількості часу, адже реалізацію саджанців можна починати тільки з другого року від посіву.

На завершення заходу Степан Марценюк висловив сподівання, що його розповідь принесе нові перспективи для зайнятості селян та успішні результати.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром