У Луцьку звучатимуть джазові і класичні імпровізації

10 Січня 2017, 17:31
1764 Джерело: Restaurant News

«Це як різні клапани у киплячого чайника – сьогодні кришку зриває тут, а завтра – там. Тобто, або музика виходить, або поезія, або піду помолюсь і заспокоюсь», – каже про свої захоплення Роман Коляда. Піаніст-імпровізатор, поет, журналіст та диякон виступить у Луцьку 11 січня.

Виступ «Коляда Квартету» та Анастасії Друзюк обіцяє занурити у неповторну атмосферу музики. Мистецькі інтерпретації творів світової класики поруч із неординарними авторськими роботами Романа продовжать святковий різдвяний настрій лучан!

Роман ніколи не записує музику, що приходить до нього. Він постійно її награє, щоб зберегти не на аркушах, а у вправних пальцях.

«Я почуваюся посередником між Небом і музикою, а не автором. Як столяр, який повинен опікуватися гостротою свого долота, намагаюся дбати про вправність пальців і тверезість розуму – мушу бути готовим транслювати ті мелодії, які до мене приходять. Я – інструмент», – говорить митець у одному з інтерв’ю.

Імпровізація для Романа – не лише спосіб негайно ретранслювати музику Небес, яка до нього лине, але і показати слухачам власні розмови з Богом. Саме тому до своїх «імпровізацій» чоловік ретельно готується, щоб у моменти гри ні про що не замислюватися.

«Ідеально, коли в цей момент взагалі ні про що не думаєш, а просто відчуваєш музику та інтонації. А от думати треба вдома під час репетиції, адже найкраща імпровізація – це добре підготовлена імпровізація. Хоча дозволяю собі багато спонтанної музики, якої нема і не буде в альбомах, тому що вона  миттєва, яка живе, поки звучить», - пояснює Роман Коляда.

Концерт Коляда Квартету та Насті Друзюк відбудеться у середу, 11 січня, о 18:30, у Палаці Культури. Організатори заходу – мистецьке об’єднання «стендаЛь».

Деталі у події Facebook: https://www.facebook.com/events/219017565176117/

Квитки можна придбати у Касі Палацу культури або за тел. 095 031 32 80.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром