Луцькрада планує витратити три мільйони на покупку автобуса

10 Січня 2017, 14:42
Ілюстративне фото 2002 Джерело: vk.com
Ілюстративне фото

Міська рада хоче купити автобус, яким користуватимуться творчі колективи Палацу учнівської молоді, учні спортивних та загальноосвітніх шкіл.

Про це йшлося на засіданні бюджетної комісії у вівторок, 10 січня.

Передбачають, що власний автобус зменшить навантаження на батьків, які не завжди мають змогу оплачувати поїздки дітей на змагання та виступи в інші міста та за кордон. Окремі депутати виступили проти таких витрат, оскільки вважають, що в системі освіти є більш нагальні питання.

Зокрема Борис Смаль стверджує, що пріоритетним варто зробити фінансування ремонту шкільних приміщень – дахів, харчоблоків. Його підтримав депутат Олександр Кравченко. Він запропонував не купувати автобус, а виділити гроші на перевезення дітей. Це, на його думку, буде не тільки дешевше, а й сприятиме розвитку нерегулярних перевезень.

«Я пропоную в цьому році закласти гроші на нерегулярні перевезення дітей ПУМу. Проаналізувати, куди їздили, скільки витратили і чи треба нам взагалі купувати той автобус», – зазначив депутат.

Натомість заступник луцького міського голови Андрій Киця переконаний, що автобус – річ потрібна. З його слів власний транспорт має і військовий ліцей, і педагогічний коледж, тому дивно, що він відсутній у луцьких шкіл. На думку Андрія Киці, автобус зможуть використовувати не тільки для перевезення дітей, які навчаються у ПУМі, а й для потреб спортивних та загальноосвітніх шкіл.

Остаточне рішення, чи виділяти три мільйони на закупівлю автобуса, вирішуватимуть депутати на пленарному засіданні сесії міськради.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром