Держава «скинула» на міський бюджет 202 мільйони додаткових виплат

10 Січня 2017, 12:24
1738 Джерело: iLady

Поступово з державного на міський бюджет передають все більше зобов’язань щодо фінансування установ.

Про це йшлося на спільному засіданні комісій міської ради з питань комунального майна і приватизації та з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у вівторок, 10 січня.

Відтак, у 2017 році з міської казни мають профінансувати професійно-технічну освіту, виплатити заробітні плати та здійснити комунальні платежі для усієї бюджетної сфери.

За словами начальника департаменту бюджету та фінансів Лілії Єлової, раніше більшість з цих видатків проводили за рахунок державних субвенцій, проте віднедавна окремі сфери повністю передали на місця.

Відтак, місту доведеться профінансувати такі шкільні видатки, як харчування дітей, утримання закладів та оплату за енергоносії. Доведеться дофінансувати також медицину, оскільки державної субвенції на необхідні виплати не вистачить. Також 48 мільйонів виділять з міської казни, аби працівники медичних закладів могли отримувати належні заробітні плати. Окремо виділять кошти і на медикаментозне забезпечення.

Крім того, гроші з міського бюджету підуть на професійно-технічні училища, пільговий проїзд населення та на оплату пільг на послуги стаціонарного зв’язку. Загалом на всі ці видатки планують спрямувати 202 мільйони гривень.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39