Де у Луцьку найбільше кліщів

12 Червня 2015, 11:06
5143

Від початку літа у місті від укусів кліщів постраждало понад 100 осіб, половина з яких - діти.

Місцями поширення цих комах є трава, кущі у парках, скверах, присадибних ділянках і навіть зелених територіях при багатоповерхівках. 

За даними держсанепідемслужби, лучани зазнавали укусів кліщів в районах Центрального парку відпочинку і ТЦ «Нова Лінія»,  а також на проспекті Соборності і таких вулицях: Кривий вал, Чернишевського, Гордіюк, Саперів, Світла, п-т Перемоги.

«Якщо кліщ перебував на тілі протягом 6 годин і більше, то можливість зараження близька до реальності. Але якщо вилучити кліща протягом трьох годин після укусу, то ймовірність того, що інфекція потрапила в організм, прирівнюють до нуля», - каже лікар Григорій Кошель. 

При підвищеній температурі і помітному подразненні на шкірі медики радять негайно звертатись до лікаря-інфекціоніста. Навіть якщо після трафунку на перший погляд все гаразд, треба щодня міряти температуру протягом двох тижнів.

Увага! Кліщі переносять енцефаліт – гостра вірусна хвороба, що має такі симптоми: загальне виснаження, дратівливість, інтенсивні мігрені, що переростають в  запаморочення, а температура може зростати до 40 градусів. 

Луцьке міськрайонне управління санепідемслужби зобов’язало департамент житлово-комунального господарства регулярно косити рослинність, а також проводити дезінфекційні заходи у парках міста Луцька, належно працювати над прибиранням територій і вивозом сміття.

 

Ярослава Блискавиця

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром