Школи, дороги, медицина: куди підуть гроші з міської казни у 2017 році

05 Січня 2017, 13:12
1803

Цьогоріч бюджет розвитку міста Луцька становить 82 мільйони гривень, проте у міській раді сподіваються, що сума значно зросте завдяки його перевиконанню.

Про це йшлося на засіданні бюджетної комісії у четвер, 5 грудня.

Міський голова Микола Романюк розповів, що цього року на бюджет міста лягло багато додаткових видатків. Зокрема, у 2017 році з міської казни мають профінансувати професійно-технічну освіту, виплатити заробітні плати та здійснити комунальні платежі для усієї бюджетної сфери. Попри такі значні видатки, у Луцьку передбачають 82 мільйони у бюджеті розвитку, які мають змогу розподілити на потреби міста.

Микола Романюк розповів, що у 2016 році бюджет розвитку Луцька, враховуючи перевиконання, склав 256 мільйонів. На перевиконання бюджету-2017 у міській раді також сподіваються, проте наразі розподілу підлягають вказані 82 мільйони.

Мер міста зазначив, що перш за все гроші спрямують на реконструкцію ДНЗ на вулиці Ярощука, відкриття Центру інтеграції для дітей з вадами здоров’я на вулиці Бенделіані та відкриття амбулаторії на вулиці Гордіюк. Крім того, 20 мільйонів гривень планують виділити на будівництво школи №27 у 55-му мікрорайоні.

Також продовжать ремонт прибудинкових територій та доріг. Зокрема, у 2017 році хочуть зробити реконструкцію проспекту Волі до вулиці Шопена, завершити реконструкцію проспекту Соборності та шляхопроводу на вулиці Рівненській. Крім того, сподіваються здійснити ремонтні роботи та укріплення мосту на вулиці Шевченка та освітлити ще 50 пішохідних переходів.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром