Подорожчає проїзд у луцьких тролейбусах

05 Січня 2017, 10:04
2337

Вартість проїзду в громадському транспорті найближчим часом збільшиться. Це пов’язують із подорожчанням плати за електроенергію та зростанням мінімальної зарплати.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Як інформує прес-центр ПАТ «Волиньобленерго», подорожчання тарифів для міського електричного транспорту вже відбулося з 1-го січня 2017-го року. Це пояснюють тим, що вийшла Постанова НКРЕКП № 2021 від 24.11.2016 року «Про внесення змін до постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 11.03.2010 року № 218», згідно з якою відпуск електричної енергії для міського електричного транспорту здійснюватиметься за роздрібними тарифами відповідного класу напруги.

А це означає, що Луцькому підприємству електротранспорту доведеться сплачувати за рахунками в 1,8 раза більше.

Така ситуація тягне за собою й подорожчання вартості проїзду. Над цим вже активно почали працювати, запевняє керівник ЛПЕ Ігор Грицюк.

«Однозначно, що підвищення плати за електроенергію призведе до подальшого перерахунку тарифів та здорожчання вартості квитка. Ми вже над цим працюємо. Потрібно врахувати багато факторів: вартість електроенергії, підвищення мінімальної зарплати, обслуговування, інвестиційну складову тощо», – прокоментував ситуацію Грицюк.

Втім, на скільки в ЛПЕ хочуть підняти вартість – поки не готові сказати. Свої розрахунки хочуть представити вже до кінця місяця.

Зауважимо, що піднімати вартість за проїзд будуть й в луцьких маршрутках. Тим часом міжміські перевезення вже подорожчали, подекуди на 50%.

Коментарі
05 Січня 2017, 17:18
в тих тролейбусах, крім людей пенсійного віку ,та інших льготників нихто не їздить, зайдеш-вонь,холод,і кондуктор бігає по салону, штурхає людей в ризні сторони-культура обслуговування просто ужас.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром