Програму компенсацій для ОСББ планують закрити

04 Січня 2017, 16:15
2122 Джерело: credua.at.ua

У міськраді прогнозують, що програма по відшкодуванню відсоткових ставок за кредитами для ОСББ діятиме ще близько двох років.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у середу, 4 грудня.

Начальник департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась розповів, що цьогоріч  для погашення відсоткової ставки по кредитах з енергозбереження, які взяли об’єднання співвласників багатоквартирних будинків потрібно 3 мільйони гривень. З його слів більше 20 міських ОСББ вже кредитуються та отримують компенсацію від міста та ще 4 подали заявки наприкінці 2016 року.

Натомість член комісії Петро Бойко зауважив, що програму відшкодування потрібно дещо змінити.

«Треба раціонально підходити до залучення відшкодування відсоткових ставок. Податки платять всі, а 20 ОСББ забирають багато коштів», – зазначив депутат.  

Натомість Юрій Крась переконаний – такий розподіл коштів є справедливим.  Адже,  якщо громадяни організувалися, створили ОСББ та вирішили впровадити енергоощадні заходи, то їх варто підтримувати.

«Чи справедливо, що ОСББ отримують кошти, а податок платять всі громадяни? Несправедливості тут немає. Бо одні організовуються, а інші – ні. Переконати людей взяти кредит дуже тяжко. Хто заважає зробити те ж саме в іншому будинку? Їх ніхто не обмежує. Ефект нерівності завжди є. Але гроші ми даємо тільки  на заходи енергозбереження. Ми не даємо гроші просто так», – розповів начальник ЖКГ.

Його підтримав перший заступник міського голови Тарас Яковлев.  Він переконаний, що допомогти лучанам з впровадженням енергоефективних заходів безумовно потрібно. Проте зауважив – така програма відшкодування відсоткових ставок діятиме не завжди.   

«Ця програма діятиме ще роки два. Але утеплити кілька будинків і цим показати приклад ми повинні. Ще жодному об’єднанню за 3 роки у відшкодуванні ми не відмовили». – повідомив Тарас Яковлев.

Також у міськраді зазначають – незважаючи на те, діятиме надалі програма чи ні, зобов’язання щодо компенсацій, які на себе Луцькрада вже взяла, будуть виконуватися.

Щодо пропозиції Петра Бойка на комісії вирішили, що вивчать питання стосовно механізму надання відшкодувань відсоткових ставок.

Коментарі
04 Січня 2017, 20:28
хай "укроп" утеплить один будинок.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром