З нового року в Луцьку запрацює «єдине вікно» соціального захисту для бійців АТО

30 Грудня 2016, 13:01
1871

Учасникам бойових дій з 3 січня надаватимуть комплексну допомогу у новоствореному відділі по роботі з учасниками АТО та членами їх сімей департаменту соціальної політики Луцької міської ради.

Представили новий відділ департаменту соцполітики у п’ятницю, 30 грудня.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що зміни в департаменті відбуваються у рамках «Комплексної програми підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають у місті Луцьку та на території Прилуцької сільської ради Ківерцівського району на 2017 рік».

«Учасники бойових дій справедливо зауважували, що коли вони приходили в департамент соцполітики, не було єдиного вікна і тому треба було ходити по різних кабінетах. Тому вирішили створити таке єдине вікно і з 3 січня воно розпочне свою роботу», – зазначив Сергій Григоренко.

Зокрема, у новоствореному відділі прийматимуть документи на призначення пільг та субсидій, отримання статусу члена сім’ї загиблого військовослужбовця або інваліда війни, займатимуться призначенням та виплатою допомоги, яка передбачена міськими програмами, прийматимуть документи щодо реабілітації бійців, професійної перекваліфікації, а також надаватимуть юридичні консультації.

«Ми вирішили поширити програму і на демобілізованих та добровольців. Плануємо організувати сто путівок, щоб хлопці зі своїми родинами могли оздоровитися за кошти міста, а також забезпечити відшкодування за лікування. У новому відділі військовослужбовцям допоможуть оформити усі необхідні документи і їм уже не треба буде стояти для цього у чергах», – додав Сергій Григоренко.

У новому відділі працюватиме шість осіб – чотири спеціаліста і два юриста, які надаватимуть комплексну допомогу бійцям АТО. Відділ функціонуватиме у кабінетах 101 та 103 у приміщенні департаменту соціальної політики, що на проспекті Волі, 4а.

1
Кабінет 101
Кабінет 101

1
Кабінет 103
Кабінет 103

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром