Великий Омеляник: громада УПЦ виграла у ДАБІ суд за право будувати храм

29 Грудня 2016, 16:10
Ілюстративне фото 4059 Джерело: raskolam.net
Ілюстративне фото

Свято-Миколаївська громада УПЦ села Великий Омеляник Луцького району остаточно виграла адміністративну справу за позовом проти рішення Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області, яка навесні 2016 року скасувала власноруч виданий дозвіл будувати православний храм на виділеній для цього земельній ділянці.

Про це повідомляє інформаційно-аналітичний портал «Про церкву» з посиланням на матеріал Спілки православних журналістів.

Суддя Волинського адміністративного суду виніс рішення на користь позивача, громади УПЦ села Великий Омеляник, ще 12 жовтня 2016 року. Однак певний час набуття законної чинності рішення переносилось, оскільки відповідач подав на апеляційний розгляд.

Втім, за цей період у ДАБІ не віднайшли можливості сплатити судовий збір, відтак у розгляді справи їй відмовили. Таким чином, громада УПЦ нарешті повернула собі можливість законно будувати новий храм на ділянці у селі Великий Омеляник.

1

Зі слів священнослужителя Свято-Миколаївської громади ієромонаха Іллі Вишневського, громада мала починати будувати свою власну культову споруду на цій ділянці ще восени 2015 року. Однак тоді віруючих попросили перенести початок будівництва на весну для впевненості, що роботи не зачеплять дворові комунікації. А вже у квітні цього року громада несподівано дізналась, що ДАБІ скасувала виданий дозвіл на зведення культової споруди.

Найгіршим у тій ситуації стало те, що влітку завершився термін оренди тимчасового приміщення, у якому православна громада села звершувала богослужіння. Фактично, віруючі опинились на вулиці. Однак, доки йшов адміністративний судовий розгляд, віряни облаштували для молитовних потреб тимчасову конструкцію неподалік цього місця.

Після того, як рішення Волинського адміністративного суду на користь Свято-Миколаївської громади УПЦ набуло законної чинності, віряни знову отримали можливість збудувати для себе храм.

З повним текстом рішення можна ознайомитися тут.

Коментарі
29 Грудня 2016, 18:46
"Громадські діячі" та "писаки"! А де хоч одне нормальне слово про законне і справедливе рішення?. Чи там де ви вважаєте, що суд прийняв рішення, яке збігається і з вашою суб"єктивною думкою, то так і мало бути, а тому нічого писати, а там де не збігається то треба "затравити" суддю?. "Хороша" "європейська" психологія нічого не скажеш.
29 Грудня 2016, 19:26
який омеляник=це в райони мкб пид викнами будинкив=забрали в дитей площадку
29 Грудня 2016, 20:11
А гр. по имени Юрист считает, что судью можно запугать? Судом Божьим?! :) Ну тогда наверняка запугали) И да, там не пустое место, а уже прям построили посерёдке детской площадочки и совочки у малышей отбирали - сам видел то страхиття!
29 Грудня 2016, 20:30
Слава Богу! Все законно. Іісус Христос ходив до храму старозавітного у Новому Завіті, молився за нас із вами перед смертю. Споруда церкви буде кликати нас до вічності, чистоти і доброти. Через храм зросте добро і зменшиться зло.
29 Грудня 2016, 22:47
понесла нелегка:) там немає ніякого майданчика, майданчики є поруч, а на цьому місці бур'яни росли і нічого там не можна робити для дітей, бо нахил є)
29 Грудня 2016, 22:50
такий Омеляник. вулиця луцька, а земля заборольської сільради. так і живемо.
30 Грудня 2016, 00:30
Невже у нас запрацювала судова система і рішення приймаються згідно букви Закону, а не за вказівкою зверху, під сопілочку влади? Так як це зробила ДАБІ, спочатку видали, потім передумали, ніби дівчина на виданні. Тому нехай всі противники УПЦ заспокояться і вчаться жити згідно закону, адже це норма в європейській державі, якою Україна так хоче бути.
30 Грудня 2016, 00:46
В громади є повний пакет документів відповідно до чинного законодавства з самого початку робіт по територіі. Прикро, що питейних закладів повно у Луцьку. Народ спивається. А храм це острів надіі на порятунок у сьогоднішній складний час. Якщо хоч одна душа в розпачі прийде до нього і до Бога- не буде залишена Творцем і громадою.
30 Грудня 2016, 01:54
Церкви будують.але чи є там віра?Напевно церква МП.вони скрізь стараються пустити коріння.<br/>Прикро.
30 Грудня 2016, 02:14
Я вам відповім - є!!! <br/>Адже, як казав Христос &quot;де збираються двоє, чи троє в Ім'я Моє, там і Я посеред них&quot;. Тому в нас кожен вправі сам вирішувати куди йому ходити. І немає нічого поганого хто і де пускає коріння, бо це в кінці кінців ж не заборонено законом, в нас вільне віросповідання і всі конфесії мають рівні права. Чи ні?
30 Грудня 2016, 05:27
Ржу німагу Лучанку звати Михайлина... Скіко можна писати одне і те ж?
30 Грудня 2016, 12:40
все-таки у нас ще закон часом працює. Це радує. Пам'ятаю, як ще бабуся казала, що село, у котрому немає церкви та школи - вмирає. Нехай Великий Омеляник розростається та живе!
30 Грудня 2016, 19:25
Ось вам приклад як діє Церква, а не всілякі аферисти під политичні лозунги Правого сектору та тітушок в балаклавах. Синагогу громили - на наступний день Примєр Гройсман виступав - а так то всі язик в **пі і всім фіолетово.
02 Січня 2017, 13:54
Даруйте, але для того, щоб почати будівництво церкви потрібно внести в проекту документацію певні зміни, зокрема сама майбутня церква не внесена в генеральний план забудови. І на скільки мені відомо, Заборольська сільська рада не прийняла рішення щодо включення церкви в план забудови земель, які належать саме Сільський раді...
03 Січня 2017, 12:19
ділянка була виділена після ухвалення генплану села. він приймається раз на п'ять років. ось зараз підійде час приймати оновлений план, і тоді слідкуйте, щоб лабухи зробили свою справу. сільрада нехай виконує свої обов'язки і не соромиться.
05 Січня 2017, 11:36
Даруйте, але я вже здається чітко зазначив, що сільрада не внесла на цей рік в план цієї забудови!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром