У ЦНАПі величезні черги: підприємці масово закривають бізнес

29 Грудня 2016, 14:20
2188

Десятки людей ще до відкриття установи почали займати черги біля луцького ЦНАПу, аби подати документи на закриття бізнесу.

Працівники установи працюють без перерви, а на реєстрацію вийшла навіть директор ЦНАПу Лариса Карпяк, – пише «Конкурент».

Директор установи розповідає, що працівники роблять усе можливе, щоб обслужити всіх. Але закрити 11 тисяч зареєстрованих у Луцьку ФОПів за два дні просто неможливо.

«На мою думку, якщо такі законопроекти і приймаються, то вступати в дію вони повинні хоча б через місяці 3-4, для того щоб фізичні особи-підприємці мали можливість провести необхідні дії. За два дні по всій Україні такі процедури усі підприємці не зроблять», – зазначила Лариса Карпяк.

Самі ж підприємці обурені таким законом, адже тепер їм доведеться сплачувати чималий єдиний соціальний внесок. Тож люди масово закривають так звані «сплячі ФОПи».

Люди зазначають, що талонів, за якими здійснюється прийом, на всіх не вистачає, але вони все одно займають чергу, сподіваючись подати документи на закриття без талону.

«Дуже сподіваюсь встигнути подати документи на закриття, щоб не платити шалені гроші з нового року. Як кажуть, «кто не успел, тот опоздал», – невесело жартує один з відвідувачів.

Довідка: Президент України Петро Порошенко підписав закон, відповідно до якого з 2017 року фізичні особи-підприємці будуть змушені щомісяця платити єдиний соціальний внесок 704 гривні, навіть якщо не мають прибутку.



Коментарі
30 Грудня 2016, 23:19
Це не підпрємці,а трутні, які ні копійки не платили до бюджету.<br/>Це п'явки на тілі суспільства !<br/>Правда каталися вони на мерседесах.
02 Січня 2017, 23:22
Що ти верзеш..... Ті, що їздять на мерсах не стоять перед новим роком у черзі щоб закрити &quot;сплячий ФОП
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром