Гімназія № 21: учні вивчать «Правила безпеки від А до Я»

02 Жовтня 2015, 12:08
2394

У гімназії № 21 імені Михайла Кравчука презентували нову книгу з навчання правил безпеки та порядку дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Повноколірне видання, що складається з двох однакових за форматом частин, орієнтоване на різні вікові аудиторії. Книжку створили співробітниками УДСНС України в області та обласної організації Добровільного пожежного товариства, працівниками обласного Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, а також педагогів гімназії, інформують на сайті управління ДСНС України у Волинській області.

Зокрема, перша частина видання «Правила безпеки від А до Я» укладена у формі абетки і призначена для діток дошкільного та молодшого шкільного віку. Кожна літера репрезентована на окремій сторінці і прикрашена яскравими ілюстраціями з правил безпеки, що озвучена також і у віршах. На прикладах небезпечних ситуацій дітям у доступній і цікавій для них формі розповідається про небезпеку забавок із сірниками, підозрілими вибухонебезпечними предметами, а також про основні вимоги безпеки у побуті, на вулиці, під час відпочинку на воді та в лісі, в умовах надзвичайних подій різного характеру, тощо.

У спеціальній вкладці дитячої книжечки вміщено два десятки розмальовок, на яких головними героями виступають славні українські козаки та подані загадки з тематики безпеки життєдіяльності. Дітям буде цікаво власними руками створити кольорові картинки і тим самим вони в ігровій формі краще засвоять знання, як правильно вести себе в небезпечних ситуаціях.

Присутні переглянули представлену старшокласниками гімназії театралізовану мініатюру за участю героїв книги – українських козаків про те, як козацтво на Січі вчилося правил безпеки життєдіяльності, а також отримали позитивні емоції від хореографічного дійства «Ми – українці».

Друга частина видання – збірник пам’яток з правил безпеки життєдіяльності «Знай, умій, дій!» подає детальні рекомендації щодо запобігання пожежам і надзвичайним ситуаціям. Тут розміщені порядок дій населення в умовах надзвичайних ситуацій в умовах терористичних актів та військових дій, перелік правил пожежної безпеки у побуті, на відкритих територіях та в екосистемах, на транспорті та у техногенному середовищі. Крім того, надані рекомендації щодо дій в умовах осінньо-зимового та весняно-літнього пожежонебезпечного періоду, а також викладені основні постулати домедичної допомоги для порятунку непритомної людини. Друга частина посібника орієнтована найперше на батьків та педагогів, які почерпнуть чимало цікавої та корисної інформації для підвищення власного рівня знань з правил безпеки.

В основу книги покладені кращі напрацювання педагогів, експертів та волонтерів, які брали участь в реалізації проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», в рамках якого і виданий цей методичний посібник.
 
На завершення презентації автори вручили усім присутнім на презентації школярам та педагогам новостворені книги в якості корисного подарунку.

 

Коментарі
04 Жовтня 2015, 02:28
Чому в школі медичну освіту викладає не медик?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром