Бюджет Луцька на 2017 рік обговорили з громадянами

24 Грудня 2016, 12:55
2193

У Луцьку, під час громадських слухань, разом з мешканцями міста обговорили проект міського бюджету на 2017 рік. 

Обговорення відбулося у п‘ятницю,  23 грудня у Палаці культури міста Луцька – повідомляє «Волинська правда».

Перед представниками громадськості міста виступила директор департаменту фінансів та бюджету Луцькради Лілія Єлова. Вона проінформувала, що дохідна частина бюджету Луцька на 2017 рік, згідно прогнозу, становитиме 1 мільярд 854 мільйона 5 тисяч гривень. 61,1% дохідної частини, складатиме податок на доходи фізичних осіб, сума надходжень від якого має скласти 504 мільйона 800 тисяч гривень. Ріст дохідної частини, у порівнянні із роком, що минає,становитиме 12%.

Щодо видатків, то як розповіла Єлова, сума видатків загального фонду становитиме 753 мільйона 255 тисяч гривень. І якщо у порівнянні із 2016 роком доходи мають зрости на 12%, то видатки зростуть наступного року на 57%. Це пов’язано із тим, що у 2017 році на міський бюджет Луцька ляже, зокрема, оплата праці обслуговуючого персоналу освітніх закладів, харчування дітей пільгових категорій та інші видатки на галузі освіти та медицини, які раніше фінансувалися коштом освітньої та медичної субвенцій. Загальна сума цих видатків становитиме більше 200 мільйонів гривень.

Обговорення проекту бюджету на наступний рік було недовгим, і, як зауважив депутат Луцькради Борис Смаль, наступного разу варто повідомляти про такі слухання якомога ширші кола лучан, а також більшу увагу приділяти обговоренню бюджету розвитку.

«Є «святі» захищені статті – зарплата, енергоносії, тощо. І ми на них не можемо вплинути. А от обговорення інших витрат варто робити більш глибоким, бо на разі ми чули лише голі цифри», - сказав депутат.

«Лучани, дійсно, повинні самі вирішити чи витрачати, до прикладу, кошти на ремонт вулиці Кривий Вал, чи спрямувати їх охоплення усіх учнів 1-4 класів безкоштовним харчуванням», – зауважив громадський діяч Михайло Шелеп.

Загалом до участі у громадських слуханнях зареєструвалися 206 учасників. Таке обговорення проекту бюджету міста за участі широкого кола лучан, до слова, відбулося вперше.





 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром