Федорова: мешканці вулиці виступають проти перейменування

23 Грудня 2016, 11:26
6755

Жителі вулиці Федорова виступають проти її перейменування, оскільки вважають, що вона названа на честь першодрукаря Івана Федорова.

Про це у Facebook написав активіст Павло Ковальський, – повідомляє видання «Волинь24».

Нагадаємо, 19 грудня на засіданні комісії з впорядкування назв вулиць міста вирішили перейменувати шість луцьких вулиць. Серед них і вулиця Федорова, назву якої пропонують змінити на Воїнів-Добровольців.

Таке рішення викликало хвилю обурення серед жителів вулиці. Люди, зокрема, вимагають у чиновників пояснити рішення про перейменування.

«Питання до цих чиновників... чим регламентується і акцентується декомунізація вулиці Івана Федорова? На вулицю Святого Миколая (у першому читанні) та на вулицю Воїнів-Добровольців у другому читанні…???? Чому ж у м. Львові не зносять пам'ятник Івану Федорову якщо він був ярим комуністом ))) і не переіменовують вул. Івана Федорова у м. Львові ??? Не переіменовують дану вулицю в інших великих українських містах? Дуже хочеться почути пояснення луцьких чиновників», – пише Павло Ковальський.

«Я не маю нічого проти нової назви, у Луцьку повинна бути вулиця Воїнів-добровольців, їм треба віддати належне. Але змінювати назву вулиці Федорова, не варто. За десятки років ми звиклись з назвою і на мою думку немає нічого поганого в тому, аби вона надалі носила ім’я великого друкаря Івана Федорова», – додає його сусід Юрій Скупейко.

«Треба боротися за збереження назви нашої вулиці. Якщо хтось вважає, що вулиця Федорова названа на честь якогось там комуніста, то ні – свого часу навіть на місцевому ЖЕКу висіла табличка з адресою вул. Івана Федорова, і місцеві мешканці добре знають, що вона названа на честь першодрукаря Івана Федорова», – додав Павло Ковальський.

Коментарі
23 Грудня 2016, 20:21
Мадам, вы бредите!
23 Грудня 2016, 22:13
Касательно декоммунизации: заставь дурака богу молиться ....
23 Грудня 2016, 22:21
Ура-а-а-а: в нашій державі/області/місті більше немає важливіших проблем, ніж перейменування вулиць із попутнім розкраданням бюджету на заміну всілякої документації, вуличних табличок і такого іншого!..
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром