У Луцьку борються із дубляжем адрес

11 Червня 2015, 14:00
2065

Луцькі чиновники нарешті встановили єдині правила реєстрування, найменування адрес, цифровий план міста, склад і структуру ведення реєстру об'єктів нерухомого майна всіх форм власності у місті. Алгоритм присвоєння адреси чітко прописали у спеціальному Положенні.

Кожному об'єкту нерухомого майна або землекористування присвоюється унікальна адреса на території міста, що має юридичний статус і зареєстрована в Єдиному адресному реєстрі. Цей реєстр був створений ще у 2003 році, однак зараз його поновили. Для підтвердження поштової адреси при оформленні права власності на новий об’єкт треба звернутися до Центру надання адміністративних послуг. Ця послуга є безкоштовною.

Усі актуальні на цей час адреси уже введенні в базу даних, а як зареєструвати нову адресу пояснила Софія Гула, головний спеціаліст служби містобудівного кадастру та моніторингу управління містобудування та архітектури Луцька:

«Якщо це земельна ділянка, поштову адресу ми можемо присвоїти в процесі виготовлення документації на землю. Є практика, коли перше рішення сесії – дозвіл на розроблення технічної документації – може бути лише з позначенням назви вулиці, а вже в процесі виготовлення документації люди спочатку звертаються до нас за резервуванням поштової адреси, потім вони виготовляють комплект документів, що стосується виділення земельної ділянки, і після цього ми присвоюємо розпорядженням міського голови адресу цій земельній ділянці. Якщо ж у вас уже є документ на землю – акт, чи реєстраційне посвідчення − і необхідно змінити адресу (наприклад, коли земельну ділянку розділили на дві частини) , то ми можемо присвоїти адресу лише коли об’єкт вже зданий в експлуатацію згідно чинного законодавства. Раніше у нас виникали траплялися випадки, коли виникав дубляж адрес: два будинки могли мати однакові адреси. Зараз ми намагаємося цю ситуацію виправити».

Єдиний адресний реєстр є комунальною власністю територіальної громади міста Луцька, складовою частиною Єдиної інформаційної системи органів місцевого самоврядування міста Луцька та базовим муніципальним інформаційним ресурсом і офіційним джерелом даних про адреси об'єктів нерухомого майна у місті Луцьку.

Тетяна Карпів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром