У Луцьку відбудеться вечір пам'яті волинського художника Андрія Ніколаєнка

21 Грудня 2016, 17:02
1814

У четвер, 22 грудня, в Галереї сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» відбудеться вечір пам'яті волинського художника Андрія Ніколаєнка

Андрій Єфремович Ніколаєнко (1929–2011) – цікава постать в художньому житті Луцька другої половини ХХ століття. Вихованець Харківської школи, він прибув на Волинь наприкінці 1950-х років, поповнивши когорту місцевої творчої інтелігенції. Справжній професіонал в середовищі першої мистецької організації, яка іменувалася «Товариство волинських художників».

Андрій Ніколаєнко вирізнявся особливо шанобливим ставленням до творчості. Багато знав і невтомно працював над удосконаленням власного фахового рівня. Мудрий, делікатний у стосунках – до його думки прислухалися, у нього шукали поради у найсокровенніших творчих задумах.

Володіючи технічними прийомами реалістичних традицій, він, все ж, перебував у постійних пошуках. Його вабили експерименти в царині кольору й форми. Олійне малярство, акварель – улюблені техніки художника. В творчій спадщині митця – портрети, пейзажні етюди, натюрморти. Всьому, що створив Андрій Ніколаєнко, притаманні поетична проникливість настрою, вишуканість і висока культура виконання.

В особистій долі Андрія Ніколаєнка відобразилися драматичні злами тієї складної доби, в якій жив і творив.

Про це і не тільки буде розмова під час вечора пам’яті в Галереї сучасного мистецтва «Арт-Кафедра» – «Сторінками творчої біографії волинського художника Андрія Ніколаєнка».

Початок о 17:00.

Вхід вільний! Запрошуємо! Культурно-розважальний центр «Адреналін Сіті», Луцьк, вулиця Карбишева, 1

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром