Директорка зоопарку вважає, що підняття ціни на вхідний квиток – недоцільне

20 Грудня 2016, 12:46
1807 Джерело: facebook.com

Представники КЗ «Луцький зоопарк» просять звільнити їх від сплати частини чистого прибутку.

Про це у вівторок, 20 грудня, під час «бюджетної» комісії повідомила директор зоопарку Людмила Денисенко.

Вона зауважила, що за рік підприємство заробило більше мільйона гривень, проте перетнувши межу мільйону, доводиться сплачувати ПДВ. З міського бюджету за рік для комунального закладу виділили два мільйони гривень. Наразі, за словами директорки зоопарку, з’явилася потреба звільнення від сплати частини чистого прибутку.

Крім того, вона зазначила, що у луцькому зоопарку відбувається фінансування по залишковому принципу. Деякі ж інші звіринці в Україні можуть отримувати з міського бюджету і чотири мільйони гривень.

«Ми повинні вирішити, чи лишаємося соціальним проектом. У Луцьку найнижчі ціни по всій Україні за вхідний квиток у зоопарк. Проте для нашого міста підняття цін – непопулярний крок», – вважає Людмила Денисенко.

На це член комісії, депутат Сергій Була зауважив, що порівнювати виділення коштів з міського бюджету на інші зоопарки країни і на луцький – не варто. Адже там кошти ідуть на капіталовкладення, а зоопарк в обласному центрі Волині використав грантові кошти і при тому отримав значну суму з міської казни.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024