Представники ринків проти вихідного у неділю

20 Грудня 2016, 12:06
2225

Підприємці вважають, що вихідний у неділю призведе до втрати покупців та зменшення прибутків.

Питання про можливість встановлення вихідного дня для ринків у неділю обговорили на круглому столі у вівторок, 20 грудня.

Нагадаємо, що торговці хочуть вихідний день у неділю, щоб «побути в сім’ї та відвідати храм». Відповідну петицію зареєстрував Микола Бутенко на сайті Єдиної системи місцевих петицій. Згодом жителі міста виступили проти того, щоб зробити неділю вихідним днем на ринках Луцька.

Читайте також: Чи буде неділя вихідним днем на ринках Луцька

Заступник луцького міського голови Сергій Григоренко зазначив, що влада повинна представляти інтереси усіх громадян, тому питання не варто розглядати з точки зору релігії, оскільки Луцьк об’єднує на своїй території чимало конфесій. На його думку, розглядати питання у розрізі релігійних питань неправильно,  бо мова про порушення прав віруючих в жодному разі не йдеться.

«Порушення – то коли людині забороняють сповідувати свою релігію. У Луцьку таких випадків нема, вільно працюють храми усіх конфесій. Тому жодних перешкод жодній організації ви не побачите. З іншого боку, є віруючі, які сповідують інші дні. Тема надумана, проте добре, що ми її обговорюємо», – зазначив заступник мера.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк також зауважив, що міська рада прослідкувала досвід сусідніх міст. Ринки повноцінно працюють у таких містах, як Тернопіль, Рівне, Івано-Франківськ.

Представники міських ринків також стверджують, що проти закриття базарів у неділю. Адже більшість прибутків надходить підприємцям саме у вихідні дні, коли лучани мають змогу вийти за покупками, а до міста приїжджають гості.

Натомість протилежну думку висловив голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко, який вважає, що такі питання варто виносити на поверхню, хоча і переконаний – вихідним неділю не зроблять через усталену традицію.

«Ми розуміємо, що зустріч не принесе змін. Уклад життя вже укладений і змінювати звички складно. Спочатку хочу нагадати про те, що у нас діє волинська рада церков. Кілька років тому волинські церкви зверталися з цим питанням. І всі одностайно, крім суботників, звичайно просили звернути увагу на це питання», – зазначив Віталій Собко.

Сергій Григоренко також додав, що міська рада завжди готова обговорити з громадою подібні питання, проте запевнив, що завжди буде діяти в інтересах громади.

Софія СІЧКУН

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39