«Діти заради дітей»: у Луцьку проходить благодійна виставка-продаж дитячих картин

19 Грудня 2016, 15:02
3638

У суботу, 18 грудня, у ТЦ «Буратіно» відбулося відкриття благодійної виставки-продажу дитячих картин.

Акція має назву «Діти заради дітей». Виручені від продажу кошти будуть переказані на лікування маленької лучанки Мілани Медвецької, – пише «Таблоїд Волині».

Дворічна Мілана Медвецька потребує трансплантації печінки. Закордонні лікарі дають втішні прогнози щодо лікування Міланки, їй потрібно 115 тисяч євро для життя. Впродовж кількох останніх місяців вдалося зібрати 35 тисяч. Частиною суми стануть кошти, виручені від виставки в ТЦ «Буратіно».

Відкриттям стало театральне дійство від студії свята «Карамболь» про Святого Миколая, його помічників та вже традиційного героя – чортика. За сценарієм, чортик вкрав у Миколая подарунки і заплутав його шлях до дітлахів, а слухняній дівчинці підклав різочку. Дітки та гості ж збирали до мішка посмішки, дружбу та підтримку, аби янгол перетворив це все на подарунки.






Усі завзято брали участь в конкурсах. Проте найголовнішим для Мілани Медвецької та її мами було те, що заради них учні Луцької художньої школи створили величезну кількість красивих і щирих полотен. Картини ж прикрашатимуть домівки меценатів та просто небайдужих людей.

Організатори не оцінювали картини, адже вони «не мають такого права, так само як і вчителі, адже дитячу творчість неможливо оцінити». Проте, картину рекомендують купувати хоча б за 200 гривень. Якщо на картини буде попит, то на стінах з’являться нові.

Малюнки представлені в холі торгового центру та у кав’ярні на першому поверсі. Триватиме виставка до 31 грудня.



А насамкінець Миколай таки з’явився до дітей з солодкими пряниками, оцінив їхні таланти та зарядив добром на весь наступний рік. Музичне оформлення благодійного заходу забезпечив хор «Дзвіночок» Луцької музичної школи № 3.

Мама Міланки подякувала усім особливо щиро.

«Дякую, що допомагаєте зберегти моїй дівчинці життя. Ви дуже світлі люди, дякую, що ви з нами», – сказала жінка.

Передноворічний період – час робити добро, тож не проходьте повз, ви потрібні слабшим та меншим. Попри все, треба залишатися людиною.

Підтримати дівчинку фінансово можна на карту ПриватБанку, № 4149 4978 7311 8899 (Проніна Ольга Юріївна – мама).








Текст та фото Соні ГУДИЧ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром