Де у місті встановили нові соціальні контейнери

18 Грудня 2016, 10:20
4959

Біля ЦНАПу на вулиці Лесі Українки, 35 та поблизу  гуртівні «Пакко», що на Ковельській, встановили соціальні контейнери, призначені для збору вживаних речей.

Презентація такого контейнера відбулась у суботу, 17 грудня, біля ЦНАПу.

Волонтер Олена Кравчук розповіла, що вдалось організувати місця збору вживаних речей завдяки Форуму розвитку міста Луцька, де її команда презентувала таку ініціативу. Програма «Активні громадяни» від Британської ради підтримала проект, внаслідок чого він був реалізований.

Долучились до ініціативи депутат Луцької міської ради Валерій Бондарук та директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш.

Незважаючи на те, що контейнери виготовляли на 2,5 місяця довше, Олена Кравчук задоволена результатом. Про те, щоб контейнери не пошкодили подбали одразу – встановили їх біля камер зовнішнього спостереження. Таких заходів вжили не даремно, вважає волонтерка, адже варто берегти речі від крадіжок та потрібно пильнувати 320-кілограмову та 2-метрову споруду від охочих збирати металолом.

Поки контейнерів два, але волонтерка сподівається, що згодом їх стане більше.

«Встановили контейнери для того, щоб привчити лучан до цивілізованого збору вживаних речей. Сюди можна кидати одяг, взуття, іграшки та книги. В мене велике прохання до людей, щоб одяг, який вони будуть залишати, був випраний та в гарному вигляді», – зауважила Олена Кравчук.

Речі будуть передавати людям з малозабезпечених сімей, в інтернати та центри для безхатченків. Обслуговуватимуть контейнери волонтери, тому усі охочі зможуть приєднатися до ініціативи.

Звітуватимуть про свою діяльність на інтернет-сторінці Соціальні контейнери міста Луцька.

«Якщо ви кидаєте речі і у вас є сумніви, що вони підуть не туди, куди треба, можете їхати з нами і ви все будете бачити на власні очі», – стверджує волонтерка.

Під час презентації присутнім продемонстрували, як працює контейнер та зауважили, що перед тим, як класти у нього речі, їх потрібно складати в поліетиленовий пакет.

Юлія КАРМАНСЬКА








 

Коментарі
19 Грудня 2016, 19:45
Дуже добрий задум,обовязково доправлю речі.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром