Для випускників міста провели «Ярмарок професій»

16 Грудня 2016, 17:04
3037

Протягом багатьох років Луцький міський центр зайнятості тісно співпрацює з Управлінням освіти Луцької міської ради та освітніми закладами в напрямку здійснення професійної орієнтації учнівської молоді.

У рамках такої співпраці 15 грудня в Палаці учнівської молоді проведено профорієнтаційний захід «Ярмарок професій 2016» для 280 учнів випускних класів шкіл міста Луцька, – повідомляють організатори.

Участь у просвітницькій акції взяли 18 представників вищих навчальних закладів та професійно-технічної освіти: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки; Луцький національний технічний університет; Волинський коледж НУХТ; Луцький центр професійно-технічної освіти; Луцький кооперативний коледж Львівського торговельно-економічного університету; Технічний коледж Луцького національного технічного університету; Коледж технологій бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки; Горохівський коледж Львівського національного аграрного університету; представники навчальних закладів Республіки Польща.

Захід особливо корисний випускникам шкіл, адже вони мали можливість поспілкуватись з представниками різних навчальних закладів, дізнатись про умови вступу та можливості навчання, перелік професій, якими можна оволодіти в освітніх закладах та пільги, якими може скористатися абітурієнт.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості Юлія Харічкова наголосила на важливості правильного обрання професії чи спеціальності. Адже відомо, що коли людина працює із задоволенням, вона не помічає часу і втоми. А невірно вибраний в юності шлях у подальшому може привести до розчарування.

Більшість учнів уже визначились з вибором професії. На заході вони перевіряли правильність свого рішення за допомогою комп’ютерних методик тестування на професію Луцького міського центру зайнятості, уважно вчитувались в описи професій, цікавились барометром професій та актуальними на ринку праці вакансіями. Ознайомлено школярів з можливостями інтернет-порталу «Труд» та тестовою методикою Магеллано.

Вибір порофесії – це важливе рішення в життя кожної людини. Правильна відповідь на питання «Ким бути?» допоможе випускникам знайти професійний шлях, мати задоволення від праці та приносити користь людям і країні.

Коментарі
17 Грудня 2016, 10:05
Це просто мега захід!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром