У центрі міста можуть побудувати концертний зал

15 Грудня 2016, 14:43
2204 Джерело: culture-lutsk.org.ua

Концертний зал Волинської обласної філармонії може з’явитися у центрі Луцька.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 15 грудня, – повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Начальник управління культури Волинської облдержадміністрації Валерій Дмитрук повідомив, що Волинська обласна філармонія – єдина в Україні, яка не має концертного залу, тому це питання треба вирішувати. Наразі депутати Волиньради пропонують проект рішення «Про реконструкцію філармонії». У ньому йдеться про виділення понад мільйона гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво концертного залу.

Директор філармонії Сергій Єфіменко зауважив, що пересувний режим роботи ускладнює роботу артистів. За його словами, розглядали різні локації щодо будівництва концертного залу. Утім, філармонія має 0,6 гектара землі в центрі міста. Тому доцільно було б побудувати зал саме там. За словами Єфіменка, це дозволить проводити на декілька десятків концертів у рік більше.

Члени депутатської комісії погодилися з тим, що для області соромно не мати залу філармонії. Тож проголосували за відповідний проект рішення.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром