«Волиньгаз» вимушено переходить на чотириденний режим роботи

29 Вересня 2015, 13:33
2043

Через спустошений фонд оплати праці єдина газотранспортна компанія Волинської області змушена скоротити робочий тиждень з початком опалювального сезону.

Чотириденка для усіх служб, крім аварійно-диспетчерської, розпочинається з 1 жовтня, - повідомляє прес-служба організації.

На такий вимушений крок довелося піти через важкий фінансовий стан підприємства. ПАТ «Волиньгаз» вже протягом трьох місяців отримує лише 1,5% грошових надходжень, які сплачують споживачі за газ, що не покриває жодних витрат підприємства. За таких умов підготовка опалювального сезону відбувалася за рахунок ентузіазму і відповідальності самих працівників.

Несправедливий алгоритм розподілу коштів – не єдиний негативний чинник. ПАТ «Волиньгаз» уже кілька років поспіль надає газотранспортні послуги при економічно необґрунтованому тарифі, який покриває витрати лише на 65%. З підняттям ціни на газ для населення, що відбулась весною, ситуація не змінилась, а тільки стали масовими неплатежі і область заходить в опалювальний сезон з боргом понад 150 мільйонів гривень. Все це відбувається на фоні скорочення споживання газу (до 35%), а отже, скорочення тарифної виручки, яка є основним джерелом прибутку підприємства. 

«У таких умовах підприємство не в змозі повноцінно нести покладену на нас відповідальність за безпеку і безперебійність газопостачання, зокрема, і здійснювати модернізацію мереж. На сьогодні ми вимушено скорочуємо робочий тиждень, аби не скорочувати персонал», – розповів голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

Ці та інші питання делегація профспілкової організації працівників ПАТ «Волиньгаз» озвучила 24 вересня на конференції працівників газорозподільних підприємств. На Конференції було прийняте звернення до президента, уряду, профільного міністерства, НКРЕКП з проханням невідкладно прийняти рішення по встановленню економічно-обгрунтованих тарифів на розподіл природного газу, захистити заробітну плату працівників та інтереси споживачів природного газу, розробити програму розвитку та модернізації газових мереж на наступні 5 років.

Довідка: Єдиний вид діяльності ПАТ «Волиньгаз» - транспортування природного газу. Підприємство обслуговує 7,6 тис. км розподільних газопроводів, 1,8 тисяч газорегуляторних пунктів (з них 478 одиниць ГРП, 1341 ШРП), 51,9 тисяч - будинкових регуляторів тиску газу.

 

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром