Лучан запрошують на вечір «лампових» віршів та музики

13 Грудня 2016, 15:15
1750

Ліхтар Терентій знову збирає митців-початківців. Другий вечір молодої літератури та музики відбудеться у четвер, 15 грудня у кафе «Давня казка» (вул. Драгоманова, 23). Організатор заходу – Мистецьке об’єднання «стендаЛь».

«Ліхтар» – це не просто літературні читання чи акустичний вечір. Це – навчання та розвиток молодих авторів у їх нелегкому ремеслі. Якщо взяти оригінальні мистецькі перформанси, цікаві лекції та унікальні конкурси, додати до них нові знайомства, весело проведений час у творчій атмосфері та новий формат «неформатних заходів», то вийде саме цей проект», - розповідає координатор проекту Рту.

Образ Терентія (так звуть символ заходу, лампу-ліхтаря) – це образ світоча, який повинен провести молодих авторів їхнім тернистим шляхом до своєї аудиторії.

«Терентій – старенька керосинова лампа, символ проекту та невід'ємна частина нашої команди. Саме він і робить заходи теплішими, атмосфернішими, світлішими, загалом – ламповими», - ділиться Рту.

Терентій освічував виступи таких митців, як Рту, Більбо, Сірко та багато інших. У світлі Терентія виконували вірші про любов, світ, сенс та відсутність сенсу, а також пісні про пригоди китів.

Важливо, що коли ідеться про молодих митців, організатори мають на увазі не віковий критерій. Тут слід говорити про «творчу молодість» загалом - рівень автора, його відомість широкій аудиторії та мистецький потенціал. Авторів відбирають після попередньої реєстрації за посиланням: https://www.facebook.com/alcortu?fref=ts.

Автори проекту закликають молодих митців не писати свої тексти «у шухляду», а показувати їх публіці, бо можливо саме за ними -  майбутнє української літератури. Або, як кажуть у «стендаЛі», класику творять сучасники.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром