У Княгининівській громаді з’явився новий тираж листівок з елементами «чорного піару»

09 Грудня 2016, 13:24
2841

У Княгининівській об’єднаній територіальній громаді на Волині продовжують поширювати друковані матеріали, що містять негативну інформацію про зареєстрованих кандидатів на посаду сільського голови.

Новий тираж відповідних листівок зафіксували спостерігачі ОПОРИ у п’ятницю, 9 грудня, – повідомляють у прес-службі Громадянської мережі.

На вулицях села Княгининок виявили новий тираж друкованих інформаційних листівок під назвою «Маяк: Ваше світло правди у темряві брехні».

Нагадаємо, що село Маяки було перейменовано у Княгининок у зв’язку із процесом декомунізації в Україні.

Цього разу на сторінках листівок міститься негативна інформація про усіх кандидатів на посаду Княгининівського сільського голови об’єднаної територіальної громади: Олену Твердохліб («Українське об’єднання патріотів «УКРОП»), Михайла Шелепа («Громадський рух «Народний контроль»), Олександра Ткачука (самовисування), Сергія Синька (самовисування) та Віктора Мостику (самовисування).

У відповідних друкованих матеріалах ідеться про вибори в об’єднаній громаді. Увага зосереджується на невідповідності кандидатів посаді Княгининівського сільського голови. Листівка завершується фразою: «Продовження буде! Шукайте наступні номери «Маяка» у ваших поштових скриньках». Тому є імовірність, що відповідні матеріали будуть поширювати у суботу перед днем виборів («день тиші»), або ж у день виборів 11 грудня. У кінці номеру на листівці зазначається, що автором агітки є так званий «Комітет порятунку села».




Відповідно до ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - субєкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром