Сосиски на асфальті та непрацюючий холодильник: хто допомагає КП «Ласка», а хто розводить руками

09 Грудня 2016, 12:05
2395 Джерело: facebook.com

Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на допис депутата Бориса Смаля, який відвідав луцький притулок  «Ласка» і зазнімкував продукти для тварин, які зберігають у поганих умовах.

Фото зі свого несподіваного візиту він опублікував на власній сторінці у Facebook.

Також він не зрозумів, для чого у притулок закупляють стільки хрону та чому потрібно платити, коли здаєш тварину.

Публікуємо допис без змін:

«Сьогодні відвідав притулок для тварин (КП «Ласка»). Відвідав не дуже цивілізовано, бо без попередження. Каюсь. Але інакше не зміг би відверто поговорити з персоналом. Дізнався, що є зошит в якому облікують тих, хто здає тварин. Звичайний зошит – не спеціальний журнал. Сфотографувати не дали. Не можна, бо справжній журнал теж є, але не тут. Запитав, чи потрібно платити, щоб здати тварину – відповіли «Ні, не потрібно!» А от продукти сфотографував. Сосиски на асфальті, кури в пір’ї в непрацюючому холодильнику, хрін (!).

А на сайті підприємства кращі фотки. Коли був день депутата, теж було все гарно, доріжки дезінфекційні були…

P.S. Залишивши територію підприємства, зателефонував і знову запитав, чи можна здати собачку і скільки це вартує. Отримав відповідь: «Два мішки крупи, або 300 грн.» 
Скрізь одні таємниці….»






На це директор підприємства Дана Новарчук надала змістовну відповідь. І, як виявилось, інших умов для зберігання продуктів для тварин і бути не може, адже у притулку немає великої морозильної камери. Волонтери вже допомогли придбати дві невеликі, проте їх не вистачає. З міського бюджету навряд чи погодяться виділити 100 тисяч гривень, проте закордонні спонсори пообіцяли допомогти.

За словами директорки притулку, тварини споживають багато м’ясної продукції, яку перед годуванням миють та варять.

Що ж до платної здачі тварин до «Ласки», це справді так, проте лише для людей, які хочуть віддати домашню тварину. Відповідно, мають бути кошти на те, аби годувати її. Тварин-безхатченків приймають безплатно.

Відповідь Дани Новарчук також публікуємо без змін:

«Що шокуючого у тому, що для тварин надають багато м’ясної продукції? Про те, що в нас не має морозильної камери я неодноразово писала на своїй сторінці у ФБ. Волонтери та небайдужі до проблеми відгукнулися та допомогли придбати дві морозильні камери(780 літрів і 900), але звісно, що їх не вдосталь.

 Влітку продукція дуже псується тому, витрачаючи великі кошти на пальне, мусимо возити маленькими порція щодня. Взимку ми зберігаємо їжу на цементній підлозі, я особисто виставляла такі ж фото, де їжа таким чином зберігається, з проханням допомогти закупити велику морозильну камеру - типу кімнати. Організація Нейчевоч після приїзду Браєна (ауит- перевірки непланова)пообіцяли допомогти і дотримали слова.

Якраз панові Смалю я сьогодні розповідала, що закордонні наші спонсори погодились на купівлю такої великої камери, її приблизна вартість 100 тис. грн (в залежності від розмірів та ваги). Коли люди намагаються допомогти вони вирішують проблему, а не просто виставляють фото і розводять руками.

Це прекрасно, що тварини мають стільки м’яса, але я розумію, що з бюджету міста 100 тис. грн ніхто не виділить на камеру. Тому ми виходимо з положення взимку таким чином - економлячи бензин. Вся продукція перед тим як подаватися тваринам миється і вариться.

Щодо коштів,то безпритульні тварини приймаються безоплатно, домашні платно - це теж не секрет. В Луцьку 10 000 домашніх тварин, якщо кожен третій захоче свою домашню тварину віддати - КП «Ласка» не зможе прогодувати тварин, тому власник повинен привезти крупи для свої тварини або оплати за те, що сам не в змозі подбати про свого домашнього улюбленця.

В цілому світі так працюють - ми не можемо прогодувати всіх домашніх тварин та зробити їм безкоштовну стерилізацію та вакцинацію . Коли домашня тварина потрапляє на КП її так само вакцинують та стерилізують - місто не покриває цих витрат, лише на безпритульних. Тому власник зобов’язаний оплатити ці послуги або привезти крупи.

Цікаво, що пан Борис Смаль не сфотографував товстих, щасливих тварин і чистоту на території, сьогодні, вчора та позавчора приїздили журналісти з Інтернет видань та телебачення вони все також знімали і кожен висловлював свою думку про, те які тварини нагодовані, який у них гарний вигляд і чисто у вольєрах та на території».

Коментарі
10 Грудня 2016, 01:28
бред
11 Грудня 2016, 05:52
"Цікаво, що пан Борис Смаль не сфотографував товстих, щасливих тварин і чистоту на території, сьогодні, вчора та позавчора приїздили журналісти з Інтернет видань та телебачення вони все також знімали і кожен висловлював свою думку про, те які тварини нагодовані, який у них гарний вигляд і чисто у вольєрах та на території». - це пані Дана явно злукавила. Працював у неї певний час, тому стверджую, що усе вище її ствердження - суцільна брехня та окозамилювання. Нещастя депутата було у тому, що він наніс незапланований візит. А історія з журналом та хріном - це ще квіточки..
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром