Підгайці співпрацюватимуть з Луцьком

08 Грудня 2016, 17:22
1777 Джерело: volyn24.com

Підгайцівська сільська рада погодилася підписати договір про співпрацю з Луцькою міською радою.

Про це стало відомо під час сесії Підгайцівської сільської ради у четвер, 8 грудня, – повідомляє «ВолиньPost».

Голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк пояснив, що питання про співпрацю з Луцьком вирішили розглянути, оскільки у селян виникло багато проблем, які можна вирішити лише шляхом співпраці. Серед них, зокрема, маршрутне сполучення. 

«Ми не хочемо, щоб цією темою спекулювали і казали, що ми здались чи таке інше. Ми не говоримо про об'єднання, а хочемо за рахунок співпраці вирішити ряд своїх проблем», – пояснив він. 

Заступник луцького міського голови Сергій Григоренко окреслив перспективи такої співпраці. Так, діти, які проживають на території сільради, зможуть навчатись у навчальних закладах міста. Те ж стосується і медицини – люди зможуть отримувати послуги в луцьких лікарнях та пологовому будинку. 

Окрім того, при бажанні сільської ради, в Підгайцях можна облаштувати філію Луцького ЦНАПу, що дозволить селянам отримувати необхідні довідки просто на місці.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк наголосив на проблемі з каналізацією. Втім, Сергій Григоренко запропонував вирішення і цієї проблеми – мовляв, можна розробити проект будівництва нової нитки каналізації. 

Зрештою депутати Підгайцівської сільської ради підтримали питання про співпрацю з містом терміном до кінця 2020 року. Після цього таке рішення повинна проголосувати й Луцька міська рада. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром