Луцьк має 18 міст-побратимів із 11-ти країн світу

08 Грудня 2016, 16:29
4982

Луцьк активно працює над розвитком міжнародного співробітництва і має близько двох десятків міст-партнерів в багатьох країнах. Серед них міста з Китаю, Грузії, Туреччини, Німеччини, Греції та інших.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету під час розгляду програми розвитку транскордонного співробітництва у четвер, 8 грудня.

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Куркова розповіла, що основна мета програми – забезпечення в місті Луцьку державної політики у сфері міжнародних відносин, взаємодії з міжнародними організаціями та фінансовими інституціями.

Програма спрямована на сприянні міжнародному співробітництву у галузях охорони здоров’я, культури, освіти, науки, туризму, транспорту, та інших сфер суспільного життя.

Протягом 2017-2018 років особливу увагу хочуть приділити реалізації партнерських проектів у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, яка є основним грантодавцем міста Луцька. Також набирає обертів співпраця з Німеччиною.

Загалом програма покликана сприяти євроінтеграційним крокам України на місцевому рівні, підтримувати позитивний імідж міста та збільшувати обсяги міжнародної технічної допомоги.

Упроваджувати програму хочуть за такими напрямами: співпраця з іноземними містами-партнерами в рамках укладення угод, проведення заходів євроінтеграційного характеру та робота над освоєнням міжнародної технічної допомоги.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром