Лучани пропонують відновити харчування учнів початкових класів за бюджетні кошти

08 Грудня 2016, 13:26
2545

Сьогодні за кошти бюджету фінансується лише харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які належать до пільгових категорій.

Натомість, забезпечення гарячим харчуванням учнів початкових класів, які не мають пільг, повністю покладено на плечі їхніх батьків. У зв’язку з цим на сайті Єдиної системи місцевих петицій Михайло Шелеп зареєстрував документ, у якому пропонується відновити харчування дітей у початкових класах за кошти бюджету.

«Створення умов для збереження здоров’я учнів загальноосвітніх шкіл, забезпечення їх якісним, раціональним харчуванням має бути одним із пріоритетних питань для міської влади. Тому вимагаємо відновити у 2017 році бюджетне фінансування харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька хоча б на умовах співфінансування за рахунок коштів батьків учнів: половину суми, щоб сплачувала міська рада, а іншу половину - батьки учнів. 

Для цього необхідно прийняти Програму організації харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів на 2017 рік та передбачити відповідні кошти при формуванні проекту бюджету міста на 2017 рік. За умови, що петиція набере необхідну кількість голосів, просимо винести її на розгляд сесії міської ради», – йдеться у тексті петиції.

Підписи почали збирати 8 грудня, проте під документом вже підписалися 42 людини. Щоб потрапити на розгляду у міськраду, петиція має назбирати 300 підписів. До кінця збору підписів залишилося 14 днів.

Коментарі
08 Грудня 2016, 17:39
Ліпше дітям безкоштовне харчування, чим Новорічна ілюмінація.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром