Зимовий людопад: лучани зверталися з переломами 20 разів

08 Грудня 2016, 12:32
2968 Джерело: zhzh.info

За минулу добу до травмпункту Луцької міської клінічної лікарні звернулося 49 людей, 20 із яких – з переломами.

Про це Район.Луцьк розповів заступник головного лікаря з медичної частини Володимир Шендибило.

За його словами, у перехідний період з осені в зиму, коли люди адаптуються, у травмпункт звертаються трохи більше. За сьогоднішній день поки що відсутня інформація про кількість травмованих лучан, адже скарги тільки починають надходити.

«За вчорашню добу було 49 звернень із травмами. Це трохи більше, ніж звичайно. В середньому при нормальних погодних умовах щодоби звертається 35 і більше людей. Як буде сьогодні до кінця дня, поки невідомо», – проінформував Володимир Шендибило.

Як розповів заступник головного лікаря, із 49-ти чоловік з переломами звернулися 20. Це майже половина. З  20-ти переломів 16 сталося на вулиці. Через необережність лучани ламають руки, ноги, трапляються і розтягнення.

«Інколи буває, що у зимовий період менше людей звертається, ніж у літній. В останні дні все-таки кількість травмованих дещо збільшилася. Позавчора звернулося 37 людей, ще раніше, 5 грудня, звернулася 41 особа. Значним ростом кількості травмованих вважають ту кількість, яка виходить за межі 50-ти», – зазначив Володимир.

Аби запобігти травмам у таких складних погодних умовах, у лікарні рекомендують у першу чергу подбати про зручне сезонне взуття. Також варто уникати небезпечних ділянок дороги, пересуватися обережно і без потреби не виходити з дому.

До слова, з міської автостанції №1 автобуси не виїжджають на рейси через поганий стан доріг. Причому, у департаменті житлово-комунального господарства запевняють, що всі дороги посипали сольовою сумішю.

Через ожеледицю на виїздах з міста твориться транспортний колапс. На початку села Гірка Полонка з дороги злетіла фура. У цьому ж районі перекинувся бус. 

Світлана КИРИЛОВА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром