Через ожеледицю Луцьк перетворився на суцільний каток

08 Грудня 2016, 10:32
3548

Низька температура та дощ перетворили місто на суцільну ковзанку. Аби добратися на роботу, лучанам доводилося з самого ранку долати перешкоди у вигляді пішохідних доріжок, покритих тонкою оболонкою льоду, схожою на скло.

Аби дочекатися маршрутне таксі, містяни чекали по півгодини, адже, як розповіли перехожі власкору Район.Луцьк, увесь транспорт – і тролейбуси, і маршрутки не виходили на рейси.

Синоптики попереджали, що така погода протримається близько двох днів. Про те, чи були готові комунальники до такого повороту подій, ми запитали у директора департаменту житлово-комунального господарства Юрія Крася.

Він розповів, що спецтехніка почала працювати з самого ранку.

«Машини виїхали посипати луцькі дороги приблизно о 6:30-6:50.Перші дві машини виїхали одразу. Далі поїхали солерозкидачі на небезпечні ділянки, зокрема мости і шляхопроводи. Жеківський транспорт, який займається тротуарами, виїхав пізніше – о 7:30-7:40», – розповів Юрій Крась.  

У першу чергу почали посипати центральні вулиці (круг – Волі-Перемоги-Соборності). Виїзди з міста, за словами головного комунальника, вже посипані. Проте, як розповів Район.Луцьк начальник автостанції №1, жоден автобус поки не ризикує виїжджати на рейс, адже дороги знаходяться у такому ж стані.

На запитання, чи були готові комунальники то таких небезпечних погодних умов, Юрій Крась відповів, що у зимовий період завжди чергує чотири машини, які готові виїхати у будь-який момент, як мінімум, посипати дороги.

Директор департаменту ЖКГ каже, що станом на 9:00 у місті вже не було непосипаних центральних доріг. З тротуарами трохи гірша ситуація і лучани встигли це відчути на собі.

«Тротуарів багато, а техніки мало. Думаю, десь за годину все зроблять. Якщо зважати на те, які були погодні умови, а це з самого ранку дощ, то перша година роботи пішла «на смарку», – констатував Юрій Крась.

Світлана КИРИЛОВА

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО
















 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
08 Грудня 2016, 13:39
А двори? Де поховались двірники? Певно до мера в двір сипати пісок! Бо не видно навіть ящиків з піском на зупинках! Де служби? Як завжди , в Луцьк нежданно прийшла зима і міськвиконком відкрив очі і прокинувся , після залягання в зимову сплячку!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром