Дошлюбне спілкування, секс і кохання: у Луцьку відбудеться розмова з етнологом Іриною Ігнатенко

07 Грудня 2016, 16:43
3289

Книгарня «Є» запрошує на презентацію книжок «Жіноче тіло у традиційній культурі українців» та «Чоловіче тіло у традиційній культурі українців» етнолога Ірини Ігнатенко.

Захід відбудеться у четвер, 8 грудня. Початок – о 18:00. Модератор – Алла Дмитренко.

Ірина Ігнатенко досліджує табуйовані моменти з соціального, фізіологічного і родинного життя наших предків. Як наші прабабусі отримували сексуальне виховання? Якими були канони чоловічої краси для українців ХІХ – початку ХХ століття? Як влаштовували стосунки в селянській хаті, де мешкали кілька поколінь однієї родини? Як за допомогою жіночої господарської магії та народної медицини вирішували проблеми планування народжуваності та безпліддя, недостатньої або ж надмірної уваги з боку протилежної статі? Якими образно-асоціативними та милозвучними замінниками назви чоловічого статевого органу користувалися наші пращури?

Прочитавши ці книжки, та поспілкувавшись з авторкою, ви краще зрозумієте дивовижну українську міфопоетичну картину світу, зможете розкодувати її символіку та збагатити власну духовну культуру.

Ірина Ігнатенко – кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка, авторка понад 60 науково-­популярних творів.

Алла Дмитренко – кандидат історичних наук, доцент кафедри документознавства і музейної справи СНУ імені Лесі Українки.

Адреса книгарні «Є»: вул. Лесі Українки, 30. Телефон: (0332)72-43-76. Вхід вільний.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром