Ольга Сумська у Луцьку провела сеанс чорної магії

07 Грудня 2016, 13:53
5092

Найвідоміший та наймістичніший роман Михайла Булгакова ожив на сцені Волинського академічного обласного музично-драматичного театру.

Презентували лучанам виставу за мотивами роману «Майстер і Маргарита»  у вівторок, 6 грудня, – пише «Таблоїд Волині».

З найперших хвилин глядачів попередили, що постановка торкнеться лише деяких сторінок легендарного роману. Зрозуміло, що перенести на сцену кожну його деталь просто неможливо. Проте театральна версія виявилася не менш вражаючою і загадковою, аніж оригінал. У ній було багато гумору, містики, диму та світла. Одним словом, на глядачів чекав справжній театральний сеанс чорної магії.

Ще одна особливість цієї постановки Валерія Бєляковича - її надзвичайна музичність. Тому інколи вистава нагадувала мюзикл.

Та справжньою окрасою театральної сцени, без сумніву, стала народна артистка України Ольга Сумська, яка зіграла головну жіночу роль – Маргарити.

– Маргарита Николаевна не нуждалась в деньгах. Маргарита Николаевна могла купить всё, что ей понравится. Среди знакомых её мужа попадались интересные люди. Маргарита Николаевна никогда не прикасалась к примусу. Маргарита Николаевна не знала ужасов житья в совместной квартире.

– Словом.. Она была счастлива?

– Ни одной минуты!

Ніжна і вразлива жінка із коханим Майстром, сильна та впевнена відьма на балу Сатани, яка здатна на все заради кохання, – у таких іпостасях Ольга Сумська виглядала просто блискуче.

Не менш колоритним та цікавим вийшов і образ відьми-вампірки Гелли. Однозначно зі своєю роллю актриса впоралася на всі сто. Хоча у романі вона небагатослівна служниця Воланда, у виставі цей образ – набагато яскравіший. Спокуслива та довгонога актриса, яка виконувала цю роль, буквально приковувала до себе погляди глядачів.

Постановка відобразила усі основні моменти книги, а деякі її цитати вже давно стали класикою:

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами всё дадут!

***
– Трусость – один из самых страшных человеческих пороков.

– Осмелюсь вам возразить. Трусость – самый страшный человеческий порок.

***
Рукописи не горят!

***
– Это водка?

– Помилуйте, королева, разве я позволил бы себе налить даме водки? Это чистый спирт!
 
Книгу «Майстер і Маргарита» можна читати і перечитувати десятки разів, але так до кінця і не зрозуміти. Вистава, як і книга, також залишила неоднозначний післясмак. Хоча дала розуміння одного:  все буде правильно, адже на цьому і побудований світ.

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО















































 
Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром