Дебати у Княгининку: що наобіцяли громаді кандидати на посаду сільського голови

06 Грудня 2016, 18:03
5151

У селі Княгининок у передвиборчих дебатах зійшлися кандидати на посаду голови Княгининівської сільської об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що вибори в одній з найбільших ОТГ Волині відбудуться 11 грудня 2016 року.

У неділю, 4 грудня, ще за півгодини до початку непересічного дійства жителі навколишніх сіл поспішали до приміщення княгининівського будинку культури. Бабусі, учасники АТО, батьки з дітьми та політичні соратники кандидатів зібралися у актовому залі, відремонтованому попереднім сільським головою Ігорем Ярмольським.

Бархатні гардини та гіпсова ліпнина часів радянської епохи вдало вписалася у формат заходу. На перший погляд могло здатися, що стіл на сцені та місце для виступаючого забули ще з часів засідань місцевих комсомольців, які ось-ось знову виголосять з трибуни палкі промови про щасливе майбутнє селян.

Та до реальності повернула жвава дискусія поряд:

«Та я вже нікому з них не вірю!», – сказала бабуся, вмощуючись у крісло, сусідка без зволікань погодилась.

Тим часом на сцені з’явився модератор дебатів, депутат Княгининівської сільської ради Анатолій Кмитко та представив кандидатів. Михайло Шелеп, Олена Твердохліб, Олександр Ткачук та Сергій Синько зайняли свої місця за столом, а от стілець Віктора Мостики залишився вільним. Модератор пояснив, що пан Віктор не зміг прибути на дебати через відрядження.

«Та він на весіллі зараз гуляє», – вигукнув хтось із зали.

Публіка голосно засміялася, але вже за лічені хвилини модератор переключив увагу глядачів на себе. Анатолій Кмитко розповів про формат дебатів, які складалися із кількох турів: коротке представлення, основні тези з передвиборчої програми, відповіді на запитання від модератора та від кандидатів та найочікуваніша частина – запитання від громади. На завершення дебатів кандидати змогли виголосити заключну промову.    

Сміття та піч, земля та комунальні проблеми – ці теми були найпопулярнішими, як і у промовах кандидатів на сільського голову, так і серед жителів населених пунктів, що невдовзі стануть частиною однієї з найбільших громад Волині.

Люди час від часу намагалися перебити кандидатів та задати свої запитання. Особливо прискіпливими слухачі виявилися до Олександра Ткачука. На його висловлювання про те, що бюджет громади буде розподілятися «чітко та прозоро», у залі  відреагували сміхом та відвертим обуренням.

В наступному етапі дебатів кандидати задавали запитання один одному. Дискусія не була запеклою, хоча кілька учасників намагалися поставити опонентам дошкульні запитання.

Найгарячішим, як і очікувалося, виявився блок запитань від жителів сіл, які увійдуть до Княгининіської сільської об’єднаної територіальної громади. Першим під народний гнів попав Олександр Ткачук. Йому пригадали і дохлу рибу у річці Стир, і екологічне лихо в рокинівському ставку, і дружбу із екс-головою Княгининка Ігорем Ярмольським. Особливо експресивними та подекуди позбавленими логіки були запитання до цього кандидата від Оксани Марищук.

Колишня кандидатка на посаду луцького міського голови проявила неабияку активність під час дебатів. Вочевидь, що до них вона готувалася (авт. – чи її готували?) не менш ретельно, ніж самі кандидати. Складно словами передати надрив, з яким виголошувала свої промови пані Марищук. Тому пропонуємо переглянути відео.  

Пристрасті у залі не вщухали протягом двох годин. Крім подальшої долі сміттєзвалища у селі Брище, людей цікавило, чому під час виділення земельних ділянок одним прохачам землі фортуна усміхалася більше, ніж іншим.

«Буде протокол засідання на сайті, там все записано», – парирувала Олена Твердохліб.

Однак деяким селянам цієї відповіді було мало, і вони знову проривалися до мікрофону й вимагали справедливого виділення земельних ділянок.

Дискусія часто перетворювалася на балаган: люди намагалися висловитися поза чергою, викрикуючи свої запитання чи репліки із місця. Особливо невгамовною виявилася Оксана Марищук, яка при кожній спробі модератора закликати її до конструктивну, звинувачувала вже стомленого Анатолія Кмитка в «узурпації влади».

Зрештою він зумів закрити передостанній блок дебатів та оголосив фінальні промови кожного із кандидатів. Учасники передвиборчих перегонів традиційно закликали людей «думати добре перед тим, як віддавати свій голос за когось із них».

Зустріч завершили. За кілька хвилин у залі залишились лише кілька груп людей, які продовжували дискусію. Але й вони доволі швидко покинули приміщення клубу.

Дебати відбулися. Вони яскраво продемонстрували настрої місцевої громади, а також майстерність, чи її відсутність, виборчих штабів. Але от чи внесли вони ясність, чи допомогли виборцю зробити правильний вибір? Чи просто стали площадкою для чергового політичного театру? Про це ми дізнаємося вже після 11 грудня.

Кандидати на посаду голови Княгининівської сільської ОТГ Олена Твердохліб, Михайло Шелеп, Олександр Ткачук та Сергій Синько (зліва-направо)
Кандидати на посаду голови Княгининівської сільської ОТГ Олена Твердохліб, Михайло Шелеп, Олександр Ткачук та Сергій Синько (зліва-направо)

Селяни проявили неабияку цікавість до дебатів, адже не щодня у них відбувається подібне дійство
Селяни проявили неабияку цікавість до дебатів, адже не щодня у них відбувається подібне дійство




Модератор заходу Анатолій Кмитко
Модератор заходу Анатолій Кмитко






Оксана Марищук виголошує своє запитання
Оксана Марищук виголошує своє запитання


Навіть найменших жителів привели, аби ті послухали, що ж наобіцяють кандидати
Навіть найменших жителів привели, аби ті послухали, що ж наобіцяють кандидати




1




Охочих задати запитання виявилося чимало
Охочих задати запитання виявилося чимало

1






1

1



За дебатами спостерігала Ірина НОВОСАД

Читайте також:

«Не розглядати питання співпраці з містом – це гріх», – кандидат на посаду голови Княгининівської сільської ОТГ Олександр Ткачук

«Не хочу, щоб прийшов той, хто знову буде красти», – кандидат на посаду голови Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб

«Я пропоную себе як менеджера», – Михайло Шелеп розповів, чому хоче стати головою Княгининівської сільської об’єднаної громади

«Політика для мене другорядне, я більше адміністратор і хазяїн», – кандидат на посаду голови Княгининівської сільської ОТГ Сергій Синько

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
06 Грудня 2016, 23:11
Культура у Маяківців пре через верх.Стидно за своїх односельців, ніякої поваги до людей. Сором!
07 Грудня 2016, 01:07
Марощук кончена баба і іі місце в психіатричній лікарні села Липини. А взагалі, то складається враження, що в психлікарні день відкритих дверей. Ткачуку і Синько достойні кандидати на голову ОТГ.
07 Грудня 2016, 10:27
В кожному слові пані Олени е фальш це така людина яка хоче прийти тільки до влади вона раніше говорила що небуде вступати ні в яку партію а зараз продалася Укропу цікаво зо скільки мільонів її купив пан Палиця
07 Грудня 2016, 10:31
А всі інші це так крІм пана Синько це молода людина може і навела б лад якби не звязався з партіями а був з народом
07 Грудня 2016, 13:46
Хто платиь за цi коментаpi здогадатись не важко... Олена Олегiвна робить все правильно!!! Люди за нею!!! бо побачили рiзницю з попереднiм злодiэм-мером! ФАКТ!
07 Грудня 2016, 13:49
з маякiвцями почали розмовляти вперше за останнi 20 рокiв!!! простi люди хочуть висловитись!
07 Грудня 2016, 15:21
Олена це продажний голова яку купили за 500 000. Тепер купують голоси за 200. Що ще Вам потрібно
08 Грудня 2016, 18:46
Це ти продажний Олеусандр,а вона якраз на своєму місці,Доказала це вже своєю роботою.Люди не дайте себе ошукати-ці корупціонери не повинні пройти до корит.Як вони бісяться,що може пройти настояща людина.З Богом Олено, він з Тобою.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром