Лучани бунтують проти вихідного у неділю для ринків

06 Грудня 2016, 16:59
2893

Жителі міста виступають проти того, щоб зробити неділю вихідним днем на ринках Луцька.

Відповідну петицію зареєструвала Тетяна Гайда у Єдиній системі місцевих петицій у відповідь на звернення Миколи Бутенка, який у свою чергу пропонував зробити неділю вихідним.

За словами городянки, вихідний у неділю позбавить базарників роботи:

«Враховуючи економічну кризу, війну, знецінення гривні, зростання комунальних тарифів, та податків, які з 1 січня 2017 року зростуть ще вдвічі (у зв’язку зі збільшенням мінімальної зарплати), підприємці вважають, що робити неділю вихідним днем для працівників ринків м. Луцька рівнозначно позбавленню цих же працівників своєї роботи», - йдеться у зверненні.

Таким чином, вважає Тетяна, олігархи, власники великих торговельно-розважальних закладів, отримають монополію на торгівлю, що є порушенням Конституції України:

«Якщо, виключно для працівників ринків Луцька зробити неділю вихідним днем, а всі гіпермаркети, супермаркети, торгівельно-розважальні заклади та інші магазини будуть працювати, то їх власники – олігархи отримають монополію на торгівлю, що є порушенням Конституції України ст.42 абзац 2. 
Підприємців хочуть позбавити права на працю, що також є прямим порушенням ст.42, і ст.43 Конституції України. 

На думку підприємців, вбачається змова власників великих торгівельних мереж, які шляхом отримання монопольного становища хочуть позбутися конкуренції», - зазначає лучанка. 

Що ж до петиції Миколи Бутенка, Тетяна вважає, що всі мають бути рівними, а вихідний тоді потрібно давати всім торговцям. Причому, мешканці міста, які працюють, мають один-єдиний день, коли можуть сходити на базар, і це – неділя.

«Автор електронної петиції від 28 листопада 2016р. Бутенко Микола Миколайович (очевидно представник олігархів) пропонує зробити неділю вихідним днем для ринків м. Луцька, то справедливо було б те ж саме зробити для працівників всіх торгівельних мереж, торгових центрів, гіпермаркетів, супермаркетів та інших магазинів, щоб всі підприємці в Луцьку були на рівних умовах! 
Більше того, враховуючи ціни на товари в торгових центрах, не всі лучани можуть здійснювати там покупки. 

Також мешканці міста, люди з областей та районів будуть позбавлені можливості отоварюватися на ринках, оскільки графік роботи ринків співпадає з робочим часом більшості людей, які тільки в неділю можуть прийти щось купити. 

Робота ринків ніяк не перешкоджає громадянам ходити до церкви. Хто хоче прийти в храм, той знайде для цього час», - йдеться у петиції. 

Коментарі
07 Грудня 2016, 12:23
я ходжу на базар тільки у суботу або неділю, тому що робочі дні понеділок - пятниця. І так переважна більшість людей. Кому потрібний цей вихідний базару в неділю ??? Якийсь один дурень придумає, щоб пропіаритись а решта мають від того потерпати.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром