«Я не можу собі дозволити за рахунок міської громади вирішувати проблеми інших», – мер міста про ситуацію з дитячими садочками

06 Грудня 2016, 17:07
1937

Нещодавно стало відомо, що у приміщенні міського центру зайнятості хочуть відновити дитячий садочок

Скільки ще приміщень можна звільнити і яка в місті ситуація з ДНЗ, розповів «Волинському інформаційному порталу» міський голова Микола Романюк.

Мер міста зазначив, що у 90-х роздали і продали 19 комунальних садочків, приміщення яких зараз перебувають у приватній власності.

«Добре, що на вулиці Декабристів у садочку були державні структури, добре, що Центр зайнятості теж – державна структура. І все. Більше немає. Ми й далі будемо таким чином йти. Але, може, доведеться знову те, що продали, назад викупляти для того, щоб робити дитячі садочки», – розповідає Микола Романюк.

Також мер прокоментував рішення про перевагу зарахування у ДНЗ луцьких дітей.

«Нас дехто критикує, навіть із моїх попередників, що дітей із сіл у садочки не приймають. Воно то так, але якщо на сьогодні з міського бюджету йде майже дванадцять тисяч на одну дитину і є сільська рада, з якої 180 дітей перебувають у луцьких садочках. Помножте 12 тисяч на 180 і порахуйте, яку суму з міського бюджету ми віддаємо. Я добра і щира людина, але як міський голова я не можу собі дозволити за рахунок міської територіальної громади вирішувати проблеми інших. Ми готові поділитися, якщо в нас щось лишається, ми готові поділитися, якщо біда. Але це не є біда», – зазначив міський голова.

Розповідаючи про сферу освіти, Микола Романюк згадав і про 27-му школу.

«Я дуже хотів би у наступному році її завершити. Не знаю, як вийде. Міського бюджету, безперечно, не вистачить. Я спілкуюся і з Володимиром Петровичем Гунчиком , і з Ігорем Лапіним як народним депутатом, щоб максимум коштів виділити з державного фонду регіонального розвитку на цю школу.

Зараз маємо кошти, які завдяки Лапіну прийшли, – 4,3 мільйона і ще має бути дотація вирівнювання з державного бюджету, ми її всю віддамо. Нам залишиться десь орієнтовно 45 мільйонів на школу. Ще дораховують проект спортзалу – він десь 35 мільйонів, може, трохи більше. Це досить серйозна сума.

Тому сьогодні сказати, що вона буде в сімнадцятому році здана, важко. Якщо будуть кошти, будівельники сказали, що за рік зроблять. Якщо ні – доведеться чекати до 2018 року», – підсумував Романюк.

Коментарі
07 Грудня 2016, 12:16
ДУЖЕ правильно.Селюки не можуть бути у садочках за рахунок міських дітей.Особливо це стосується приміських сіл.Тільки після наших дітей,якщо залишиться місце,то тоді вони.А вони понаперлося полішуків, познімали квартири і всі вже лучани.Купріть квартири, припишіться і тоді здавайте,як було колись. Неприписана ні одна дитина не була в Луцьку в садочку.А то скоро нам прийдеться переселятися у село
07 Грудня 2016, 12:46
Ах ти ж " селючка" неотесана. Я хоть і міська, але ніколи не образила б маму з маленькою дитинкою, яка працює в місті і виховує дитя. переселись в село. Спробуй там пожити. Влізь в "шкіру" отих селюків і тільки тоді пиши отакі от пасквілі.........
07 Грудня 2016, 12:49
До мами: Звернувши увагу на стиль вашого спілкування, можна зробити висновок, що і ваше походження не з шляхетного роду. Не має сумніву, що не так давно ви теж були "селюками і полішуками". Скоріше за все батьки дітей, які ходять у міські садочки, працюють у Луцьку і податки теж платять до міського бюджету, не говорячи про благодійні внески. Також хочеться відзначити, що чимало дітей з Луцька навчаються у школах та ліцеях приміських сіл. А ця проблема з"явилась тільки тоді, коли прилеглі до Луцька села не захотіли приєднуватись до міста! Теж саме стосується і зняття автобусних маршрутів. Міська влада не може забезпечити людей роботою, мало того, що вони змушені шукати роботу за межами Луцька (в прилеглих селах), то ще й добратись на роботу вчасно не можуть.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром