У Княгининівській громаді поширюють листівки з елементами «чорного піару»

05 Грудня 2016, 14:04
1927 Джерело: zdolbuniv.com

У Княгининівській об’єднаній територіальній громаді поширюють друковані матеріали, що містять негативну інформацію про зареєстрованих кандидатів на посаду сільського голови.

Відповідні друковані матеріали зафіксували спостерігачі ОПОРИ у суботу, 3 грудня, – повідомляють у прес-службі громадського об’єднання.

На вулицях села Княгининок виявилено друковані інформаційні листівки під назвою «Маяк: Ваше світло правди у темряві брехні» (село Маяки було перейменовано у Княгининок у зв’язку із процесом декомунізації в Україні).

На сторінках листівок міститься негативна інформація про кандидатів на посаду Княгининівського сільського голови об’єднаної територіальної громади Олену Твердохліб («Українське об’єднання патріотів «УКРОП») та Михайла Шелепа («Громадський рух «Народний контроль»).

У відповідних друкованих матеріалах ідеться про вибори в об’єднаній громаді. Увага зосереджується на нібито невідповідності двох кандидатів посаді Княгининівського сільського голови. Листівка завершується фразою: «Продовження буде! Шукайте наступні номери «Маяка» у ваших поштових скриньках».



Відомості про замовника друку, особу, що виготовила матеріал, відповідального за друк та тираж не зазначаються, у чому вбачаються ознаки порушення виборчого законодавства. Також вміст листівок може містити недостовірну інформацію про кандидатів.

Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата,політичну партію або її місцеву організацію –суб’єкта виборчого процесу,а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримкупевного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами,політичними партіями або їх місцевими організаціями.

Згідно з частиною 2 статті 56 цього ж Закону, друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Коментарі
05 Грудня 2016, 16:07
<p>Шелеп Пі***ас</p>
05 Грудня 2016, 16:23
Ще тільки тут його не було!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром