Крупа: для школярів з порушеннями зору провели арт-зустріч

04 Грудня 2016, 13:34
3905

Маленькі читачі зустрілися з творцями сучасної української літератури – Надією Гуменюк та Володимиром Лисом.

Відкрив захід, привітав гостей і налаштував присутніх на дружнє спілкування директор Навчально-реабілітаційного центру Олег Дацюк – повідомляє «Генерація успішної дії»

Надія Гуменюк познайомила дітлахів з яскравими рядками своєї біографії та літературної творчості. В інтерактивному спілкуванні письменниця майстерно захопила учнів художніми подіями зі своїх творів, цікавими авторськими загадками та чудовими поезіями, зокрема, «До Святого Миколая» та «Козаки». Пані Надія презентувала й своє нове видання «Танець білої тополі».

Володимир Лис також ознайомив школярів зі своєю творчістю, крім того, представив «найсвіжішу» книгу «Діва Млинища». Один з авторів і координаторів благодійного соціального проекту «Braille Studio» Волинського осередку «Генерація успішної дії», вчитель історії Крупівського НРЦ Віталій Ткачук, що й модерував захід, розповів про роботу міні-друкарні шрифтом Брайля, розміщеної в Луцьку, ознайомив присутніх з першими виданнями студії друку: «Волонтери. Мобілізація добра» та «Літо з амазонками» Надії Гуменюк. Повість «Літо з амазонками», видрукувану шрифтом Брайля, передали до шкільної бібліотеки. Віталій також пообіцяв, що до різдвяних свят дітки одержать нову книжечку Мар’яни Качмар (Фляк) «Івасикове Різдво».

Друкар «Braille Studio» Олександр Мельник докладніше ознайомив школярів з процесом видання книг шрифтом Брайля, що викликало зацікавлення як учнів, так й педагогів. Директор Волинської обласної друкарні, співорганізатор, волонтер і меценат проекту «Braille Studio» Іван Синюк розповів про співпрацю і допомогу у виданні книг шрифтом Брайля, окреслив основні задуми та плани на майбутнє.

Не залишились осторонь й меценати та благодійники проекту створення студії друку шрифтом Брайля «Braille Studio». Це активні, соціально відповідальні, відкриті до співпраці люди, які допомогли придбати обладнання та налагодити процес друку шрифтом Брайля в м. Луцьку: директор офтальмологічної клініки проф. Загурського Тетяна Єремеєва, виконавчий директор Благодійного фонду «Волинь 2014» Володимир Кривович, генеральний директор «Модерн-Експо» Петро Пилипюк, генеральний директор «СКФ Україна» Володимир Цибульський. Підтримали соціальний проект «Braille Studio» й депутати Луцької міської ради та Луцький міський голова Микола Романюк, який особисто дбає про роботу луцької студії друку шрифтом Брайля. Потужна молитовна й фінансова підтримка студії друку була відчутною й від Волинської Єпархії УПЦ.

Директор школи, діти і педагоги щиро дякували гостям за подароване свято спілкування і добра, подарунки, одержані ще до настання новорічно-різдвяних свят.

Нагадуємо, що «Braille Studio» – це соціальна ініціатива, спрямована на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля із центрами у Києві та Луцьку.

На сьогодні нам вдалося запустити лише студію друку в Луцьку, тому ми продовжуємо збір коштів на придбання більш потужного обладнання для друку шрифтом Брайля, і ви можете підтримати нас, переказавши кошти:

ГО ВОО ВГО «Генерація успішної дії», ЄДРПОУ 37004147, Р/р 26008055511197, МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».






 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024