На ДПЗ вперше провели «Відверті розмови з гінекологом за кавою»

02 Грудня 2016, 10:03
3567

Поговорити у неформальній атмосфері про профілактику захворювань та онконастороженість мешканці мікрорайону прийшли до гінеколога Володимира Дроботька.

«Відверті розмови з гінекологом за кавою» провели у Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 у четвер, 1 грудня.

Оскільки захід передбачав неформальну обстановку, то лучанки завбачливо підготували солодощі для чаювання та кавування з лікарем. В поліклініці слухали та розмовляли про правильну послідовність обстежень, також лучанок ознайомлювали з відповідними інструментами та приладами для оглядів.



Лікар розповів про міфи, які стосуються жіночого організму, онконастороженість та важливість профілактичних заходів для запобігання онкозахворюванням.

Кожну зустріч з гінекологом запланували робити тематичною, тому сьогодні говорили про здоров'я жінок, яким більше 30 років.

Про важливість таких розмов кажуть учасниці заходу.

«В українців середня тривалість життя 60-65 років і ми маємо найвищу смертність в Європі, тому що наші люди не мають культури профілактики та щорічного огляду. Як наслідок, ми обираємо лікування, яке є дорожчим та не завжди дає гарантований ефективний результат», – розповідає учасниця осередку здорового способу життя Наталія Тарапата.

Вона стверджує, що завдяки подібним заходам є змога пропагувати саме профілактику будь-яких захворювань. На її думку, важливо слідкувати за здоров’ям, харчуватися правильно і регулярно проходити медичний огляд .

«Ми повинні бути відповідальними перед собою, членами родини, своїми дітьми, щоб жити довго та підвищити тривалість життя, яка сьогодні, на жаль, є катастрофічно короткою», – зауважила Наталія Тарапата.

Лікар-гінеколог Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Володимир Дроботько розповів Район.Луцьк, що подібні посиденьки потрібні для жінок.

«Заходи будуть відбуватися за потребою жіночого населення району ДПЗ. Вони дуже потрібні, бо будуть збільшувати онконастороженість жіночого населення і вони приходитимуть, щоб проводити профілактику передракового стану шийки матки і захворювання молочної залози», – розповів Володимир Дроботько.

Учасниці «розмов» зазначили, що лікар досить вдало скомпонував та систематизував всю важливу для них інформацію, тому наступний захід проведуть у бібліотеці-філії №7 на тему «Здоров’я жінки 50+».






 

Юлія КАРМАНСЬКА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
02 Грудня 2016, 18:23
Ну да,з таким лікарем, як В.Дроботько тільки чаї пити ,а не на огляд ходити.В жін.консультаціі мають працювати більш компетентні лікарі,на мою думку!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром