Донеччани шили іграшки для хворих діток з Волині

02 Грудня 2016, 09:42
1682

Благодійна акція «Тепла іграшка надії» розширила свою географію. Допомогти важкохворим діткам вирішили у Волновасі (Донецька область) – місті-побратимі Луцька. Спільними зусиллями школярів, їх батьків та педагогів було виготовлено майже 200 ялинкових іграшок, які передали до Луцька.

На Сході акцію підтримали учні Волноваських ЗОШ №1, №4, №6, №7, Стрітенської ЗОШ, Андріївської ЗОШ, Чермалицької ЗОШ, Хлібодарівського НВК, СЮТ м. Волноваха. Іграшки вже в дорозі до Луцька.

«Я щиро дякую людям з Волновахи, які відгукнулись на цю ініціативу. Насправді я розумію, що там зараз живеться важче, ніж нам, адже за кілька кілометрів – лінія розмежування. Тому на багато потреб цей регіон не має коштів. Але ми бачимо, на скільки відкриті й щирі люди там живуть. У час, коли їм самим потрібна допомога, вони долучаються до інших благодійних проектів. Я щиро бажаю їм усім миру та здоров’я, аби діти мали справжнє дитинство!» – зауважила президент Благодійного Фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук.

За словами координатора проекту «Тепла іграшка надії» Анни Єкименко-Поліщук, участь волновасців у акції зробила її ще більш значимою. «Коли мені написала методист інформаційно-методичного центру відділу освіти Олена Левітова, я була приємно вражена, але навіть не думала, що нам зберуть так багато іграшок. У травні завдяки народному депутату України Дмитру Лубінцю я мала честь цілий тиждень прожити в Волновасі, тож познайомилась з багатьма чудовими людьми. Саме тому зараз мені безмежно приємно, що діти звідти допомагають нам. Адже виходить, що ця акція ще й згуртовує Україну!» – поділилась враженнями координатор.

Нагадаємо, що в рамках «Теплої іграшки надії» усім охочим пропонують пошити прикраси з фетру та передати координаторам. 12 грудня о 17-ій годині розпочнеться найбільша на Волині ярмарка новорічних прикрас у стінах Волинського обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка. Усі охочі лучани та гості міста зможуть придбати іграшку на ялинку. Вартість однієї – символічна – 25 гривень. Усі зібрані кошти будуть спрямовані БФ «СТОПРАК» та підуть на потреби хворих діток.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром