Що передбачило місто для мобілізованих, демобілізованих та бійців-контрактників на 2017 рік

30 Листопада 2016, 11:15
1758 Джерело: ar.volyn.ua

У місті прийняли комплексну програму, яка передбачає заходи, спрямовані на допомогу мобілізованим, демобілізованим учасникам АТО та військовослужбовцям-контрактникам.

Відповідне рішення депутати прийняли у середу, 30 листопада, під час сесії міськради.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що подібна Програма діяла з 2014 до 2016 року, втім з часом ситуація змінилася. Зокрема, мобілізованих бійців стало значно менше, натомість побільшало демобілізованих (898 осіб) та бійців-контрактників (127 осіб). Відповідно з’явилася потреба прийняти нову «Комплексну програму підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають у місті Луцьку та на території Прилуцької сільської ради Ківерцівського району на 2017 рік».

Для бійців планують розробити і виготовити друковану продукцію, де будуть вказані права і пільги військовослужбовців. Соціально-медичні послуги військовослужбовцям надаватимуть на безоплатній основі (фізіотерапевтична допомога, фізична реабілітація тощо).

Крім того, запланували сприяти професійній та психологічній адаптації демобілізованих. Задля цього в КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» створять реабілітаційне відділення для демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції .

Також військовослужбовці відтепер отримуватимуть посвідчення водіїв D-категорії, щоб мати змогу керувати військовим транспортом.

Крім того, демобілізовані зможуть пройти реабілітацію в санаторії. Якщо боєць одружений, путівку видаватимуть і дружині, якщо ні – для поїздки збиратимуть групу з п’яти військовослужбовців.

Діти, батьки яких уклали контракти, на період проходження бійцем служби зможуть отримувати безплатне харчування в освітніх закладах, а також безплатно їздити в тролейбусах.

У Програмі, окрім луцьких військовослужбовців, братимуть участь прилуцькі бійці. На заходи, вказані у Програмі, передбачили 5 мільйонів 800 тисяч гривень.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром