Гаврилюка: жителям вулиці порадили самим збирати гроші на дитячий майданчик

30 Листопада 2016, 10:04
На цьому місці може бути дитячий майданчик 2397
На цьому місці може бути дитячий майданчик

Мешканці будинків на вулиці Гаврилюка хотіли, щоб на місці знесеного будинку облаштували дитячий майданчик.

Про це писав Тарас Ілик на комунікаційній платформі «Відкрите місто».

«Ще раз просимо місцеву владу облаштувати дитячий майданчик по вул. Л.Українки, 36. Після знесення аварійного будинку є територія під дитячий майданчик», – йшлося у дописі.

У департаменті житлово-комунального господарства розглянули звернення. Публікуємо відповідь департаменту без змін та правок:

«Інформуємо, що у поточному році за міські бюджетні кошти встановлення нового обладнання на дитячих майданчиках проводиться відповідно до рішення Луцької міської ради від 02.02.2016 №3/27 «Про погодження переліку об’єктів капітального ремонту вулиць та прибудинкових територій міста Луцька на 2016-2017 роки», лише у випадку капітального ремонту усієї прибудинкової території (комплексний благоустрій). Вказана Вами адреса відсутня в додатку до зазначеного рішення, тому роботи з капремонту у цьому дворі виконуватись не будуть. 

При цьому додатково інформуємо, що ситуація має право на вирішення ще у поточному році. У Закон України від 12.03.2011 № 2807 «Про благоустрій населених пунктів» Законом України від 20.04.2014 № 4710 «Про внесення змін до деяких Законів України щодо благоустрою населених пунктів» у статтю 36, п.5. та п.6 внесено зміни та доповнення. Статтю 36 вищезазначеного закону викладено в новій редакції, а саме: «Благоустрій прибудинкової території багатоквартирного будинку здійснюється за рахунок коштів власників житлових і нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, отриманих як плата за надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території».

У діючих тарифах по м. Луцьку на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій не враховуються витрати на влаштування та обслуговування дитячих, господарчих майданчиків, альтанок, лавок, смітників, тощо. Враховуючи це – мешканці можуть виконати такі роботи з власної ініціативи за спільною згодою з сусідами, з дотриманням вимог чинного законодавства», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, 4 лютого 2016 року на вулиці Гаврилюка, 5, знесли аварійний будинок, у якому пиячили безхатьки і який заважав місцевим мешканцям. Саме на цьому місці задля безпеки дітей жителі вулиці просили прибрати сміття і облаштувати майданчик.

Коментарі
30 Листопада 2016, 12:13
Чекайте виборів, тоді якась партія, може, і поставить. Головне, не прогавте.
30 Листопада 2016, 13:31
Нарешті може людям дійде, що треба самим у себе в дворі порядок наводити, а не чекати щось від чогось. Радянський колективізм в мозку - хвороба, вочевидь, заразна, бо і у молодшого покоління така хвороба розвивається. Матимемо надію, що це колись зміниться. Може, якщо грошей не давати, то людям дійде нарешті
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром