Чи пріоритетна у Луцьку дошкільна освіта

24 Вересня 2015, 17:17
3617

Для вирішення проблем дошкільної освіти потрібні гроші і час.

Сьогодні, 24 серпня, під час засідання постійної комісії міськради з питань освіти, науки, культури та мови відбулося обговорення проекту рішення «Про пріоритетність фінансування дошкільної освіти у 2016 році та подолання проблеми недостатності місць в ДНЗ».

Автор проекту Андрій Осіпов вважає, що дошкільна освіта має бути пріоритетною в гуманітарній сфері. Тож фінансування цієї галузі освіти повинні збільшити, а приміщення, які раніше належали дитячим садочкам, – повернути.

Проте начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк стверджує, що процес передачі приміщень та інші заходи щодо поліпшення стану дошкільної освіти вже проводять протягом певного часу.

«Ми не можемо говорити про відсутність стратегії і початок цього процесу, адже він вже почався і йде як мінімум п’ятий рік. Є розроблений конкретний план заходів і звіт про те, що вже зроблено, а що ні», — повідомив Олег Гребенюк.

Начальник управління освіти також зазначив, що повернення садочкам колишніх приміщень – лише половина справи, адже потрібно ще й фінансувати утримання і приведення їх до належного стану.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром