Тарас Яковлев вийшов із «Самопомочі»

24 Вересня 2015, 16:01
3000

У Луцьку виник внутрішній конфлікт між різними ініціативними групами об’єднання «Самопоміч».

Керівник луцького представництва ГО «Об’єднання Самопоміч» Тарас Яковлев та його заступник Петро Верзун зібрали прес-конференцію щодо прозорості формування списків об’єднання на місцеві вибори. 

«На жаль, на мою думку, при формуванні списків людей, які будуть представляти інтереси громади у місцевих радах, не був врахований потенціал і внесок тих людей, які працювали у моїй ініціативній групі», – сказав Тарас Яковлев.

Також він заявив, що найближчим часом не буде займатися політикою та оприлюднив заяву про те що складає повноваження керівника представництва громадської організації "Обєднання Самопоміч" у місті Луцьку. 

В свою чергу Петро Верзун проаналізував весь процес формування списків. Спочатку громадський активіст представив присутнім протокол про реєстрацію представництва, коротко розповів про методи ведення передвиборчої кампанії у вересні-жовтні 2014 року, про діяльність їхньої ініціативної групи. Після чого, він передав на розгляд внутрішню документацію громадської організації. За його словами, листування з центральним офісом підтверджує, що спочатку у списках були інші кандидати, однак з наближенням дня місцевих виборів, ситуація змінювалася.

«У результаті ми побачили зовсім інших людей, багато з яких невідомі.  Незрозуміло за яким критерієм обиралися кандидати. У списках було мало кандидатів із нашої ініціативної групи. Виходить, що ми працювали весь цей час, робили добрі справи на користь міста, але чомусь не підійшли. Найцікавіше, що і адекватних пояснень від керівництва "Самопомочі" ми так і не отримали», – сказав Петро Верзун.

Неочікувано на прес-конференцію завітали народний депутат Олег Березюк – голова фракції «Самопоміч» у Верховній Раді та Юлія Вусенко – керівник волинського осередку «Самопомочі».

Народний депутат Олег Березюк заперечив будь-які маніпуляції зі списком:

«Сьогодні йдеться про конфлікт інтересів. Для нас це не проект, а ідейна платформа, яка має працювати на покращення рівня життя у країні. Проекти у нас є, були і будуть, успішно з’являлися і успішно зникали. Так само ми прийшли у Луцьк, так само працювали з Яковлевим і Вусенко. Треба слідувати ідеологічним принципам, які сповідує «Самопоміч». Нам було дуже сумно, що Яковлев прийшов до пані Юлії і сказав, що більше не буде з нами працювати. Якщо хтось не може, то відходить, а не звинувачує когось у чомусь. Частина людей повернулася до Вусенко. Ми думаємо, що ця прес-конференція планувалася ще минулого року. Нам шкода, що ми розійшлися з такими грамотними людьми», – сказав Олег Березюк.

В свою чергу Петро Верзун та Тарас Яковлев назвали абсурдом тезу про зазадалегідь заплановану прес-конференцію та ще раз наголосили на тому, що їх обурюють не конкретні особистості, а самі принципи, які "Самопоміч" спочатку декларувала, а потім сама ж їх і порушила. 

«Я поважаю кандидатів, які потрапили до списків, але не можу погодитися з тим, що нас просто використали. Ми не перше місто, де у "Самопомочі" виникає такий конфлікт. На мою думку, це дуже показово і це свідчить про непрозорість процесу», – обурюється Петро Верзун.

Наразі Юлія Вусенко та Олег Березюк пішли з прес-конференції. Між представниками різних ініціативних груп виникла гаряча дискусія. Представники "Самопомочі" з групи Юлії Вусенко намагалися постійно заперечити факти будь-яких маніпуляцій та непрозорості формування списків. Натомість Тарас Яковлев та Петро Верзун звернули увагу на те, що у списках, які були оприлюднені цього тижня, багато невідомих людей, про справи і проекти котрих взагалі нічого невідомо.

«Ми проаналізували публічність цих кандидатур, вони маловідомі, тобто незрозуміло, за яким принципом їх внесли до списку? Якщо один із заявлених критеріїв відбору – активність у громадському житті міста» – зауважив Петро Верзун. 

Нагадаємо, що політична партія "Об’єднання Самопоміч" до останнього моменту не створювали місцевих осередків, а оголосила своєрідне змагання на місцях. Його суть полягала у тому, що у місті може існувати декілька інінціативних груп, котрі будуть працювати під брендом "Самопоміч". Ближче до місцевих виборів із декількох об’єднань мали сформувати єдину команду, яку б об’єднували винятково інтереси громади.  



 

Коментарі
24 Вересня 2015, 20:46
Не список, а справді ганьба. Прикро, що партією почала керувати така особа, як Юлія Вусенко, якою насправді абсолютно не вміє працювати з людьми. Через це на Волині загублять дійсно перспективну політичну силу.
25 Вересня 2015, 02:53
Хто такий Тарас Яковлєв? Людина, яку поставили на рік заступником, а він подумав, що він мегазірка?
25 Вересня 2015, 03:00
Не перспективну ,а існуючу дієву )))))
25 Вересня 2015, 03:56
Сергій, з Вусенко у вас точно нічого не вийде. Повір мені зараз, бо невдовзі сам це зрозумієш. Більше того - переконаєшся
25 Вересня 2015, 04:03
Треба зауважити, що Рижков заперечує лише те, що політична сила є не перспективною, а існуючою дієвою. При цьому, очевидно, сам визнає, що Вусенко її загубить. І це абсолютно відповідає дійсності. Шкода, що Яковлев вийшов. Треба було у Самопомочі наводити порядок з середини наводити.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром