«Найвідкритіший» луцький чиновник іде у політику*

24 Вересня 2015, 13:54
3060

Івана Мирку часто називають «найвідкритішим» чиновником, з ним легко вийти на зв’язок, обговорити будь-які питання та без проблем прочитати звіт держслужбовця в соціальній мережі.

Обіймавши посади від звичайного шляхового робітника до керівника підприємства, а відтепер – директора Департаменту інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрацї – він на власному досвіді зрозумів, як розбудовувати та розвивати регіон.

На сьогодні Івана Мирку пов’язують з партією «Самопоміч». Розповідає, як і чому долучилися до партійних ініціатив.

«Після подій у лютому за участі «Самооборони Волині» та громадськості був створений Відділ протидії корупції, діяльність якого показала досить непогані результати. До нас дійсно почали  ходили чиновники і писати заяви на звільнення. Одного дня у мене пролунав дзвінок, говорить:  «Мирка, це мобілка Соболєва, дзвони, він в курсі, хоче тебе чути!» Єгор довго розпитував, що ми зробили, і був відверто шокований: велика кількість заяв колишніх регіоналів, люстровані митники та міліціонери... Мені були близькі ідеї Соболєва, його прагнення змін. Коли він став частиною партії, я долучився до ініціативної групи «Самопомочі» на Волині. Багатьох учасників групи я вже знав, адже ми разом допомагали переселенцям, сім’ям бійців, армії. Це були перевірені люди, але найголовніше – вони боролися за зміни в державі. Сьогодні у волинській «Самопомочі» я курую проект «Інфраструктура», – каже Іван Мирка.

Як корінний лучанин наразі працює над залученням інвестицій в область і в Луцьк зокрема.
 

«Моя мрія – це облагороджена рекреаційна зона біля міста. Хочеться мати змогу безпечно переміщатися містом, щоб можна було поїхати велосипедом або автомобілем, з дітьми чи гучною компанією та відпочити від міської суєти. Наше місто може бути комфортним для життя: з нормальними дорогами, тротуарами та велодоріжками, з можливістю доїзду в приміські зони, з нормальним ставленням до незахищених соціальних груп (маю на увазі встановлення справедливої пільгової системи). Громада в змозі боротися з незаконними будівництвами в дворах та забудовою зелених зон. Потрібне лише якісне та дієве представництво в радах, яке буде відстоювати інтереси перш за все простих людей».

Іван Мирка буде корисним луцькій громаді, адже має управлінський досвід роботи в сфері інфраструктури й туризму. Дбатиме про залучення інвесторів у місто. Володіє загостреним почуттям справедливості і вболіває за те, що у владі мають бути нові люди.

Коментарі
26 Вересня 2015, 13:43
Найкорумпованіший чиновник Волині йде грабувати за допомогою політики.
01 Жовтня 2015, 11:58
Найвідкритіший? До нього дозвонитись ще треба подумати. А з журналістами як він говорить? Хамло! Чула його розмови про те, що хто принесе і як вони це поділять. Ще не депутат, а на поворотах вже заносить! Як же до нього люди звертатимуться?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром