«Порт-Сіті» проводить соціальний проект

24 Вересня 2015, 12:11
3653

Низку пізнавальних уроків у молодших класах луцьких шкіл проводить волонтерський колектив ТОВ «Порт-Сіті Груп» – у доступній розважально-ігровій формі разом із театралами студії «Гардимер» навчають діток безпечно поводитися в публічних місцях Луцька.

Про це повідомляє «Таблоїд Волині».

Безплатні імпровізовані уроки зорганізовані в рамках соціального проекту «Порт-Сіті» під назвою «Луцьк – безпечне місто», який стартував 22 вересня. Волонтери проекту вже відвідали міську школу №1, де три дні поспіль навчали учнів 1-4 класів правилам дорожнього руху, поводження на пішохідній «зебрі», ознайомили діток із заборонними та дозвільними дорожніми знаками.

Окрім автомобільної тематики, на імпровізованих іграх-уроках діток учать правильно заходити-виходити з ескалаторів у супермаркетах, обережно користуватися ліфтами, вміло проходити крізь автоматичні скляні двері на вході до магазинів.

«Своєрідні уроки побудовані у вигляді продуманого інтерактивного спілкування з дітьми, – розповідає керівник відділу маркетингу ТОВ «ПортСіті-груп» Галина Химчик. – Оскільки учням молодших класів, зрозуміло, бавитися цікавіше, ніж навчатися, то вся інформація про безпеку на дорогах і громадських місцях подається виключно через захоплюючу та інтригуючу гру. Повірте, на заняттях учні не нудьгують! Наприклад, для дохідливості складаємо світлофори з кубиків, викладаємо на підлозі паперову пішохідну «зебру», малюємо крейдою різнокольорові дорожні знаки у вигляді, схожим на звірят. Викладаємо креативно, бо дітки маленькі і не завжди уважні до сухої інформації-повчань».

Автори соціального проекту планують обійти з інтерактивною програмою всі школи Луцька. Наступною, уже в жовтні, буде міська школа №2 і так далі за нумерацією.

А паралельно проект «Луцьк – безпечне місто» освоїть нові майданчики для пропаганди безпеки – безпосередньо поблизу «Порт-Сіті» просто неба. Тут не потрібно щось моделювати, бо за навчальний інвентар слугуватиме справжня автомобільна парковка, справжні вхідні сенсорні двері-вертушка і сходи-ескалатори. Зрозуміло, що задля безпечної демонстрації навчальні об’єкти передадуть у тимчасове використання діткам і їхнім батькам, яких за можливістю теж долучатимуть до навчання від соціального проекту «Луцьк – безпечне місто».


 

 


 


 

 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром