Театральний майдан: провели в останню путь «айдарівця» Віктора Кумецького

23 Вересня 2015, 15:50
2373

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі священнослужителі відслужили молебень за упокій душі загиблого.

Сьогодні, 23 вересня, лучани прийшли на Театральний майдан провести в останню путь військовослужбовця Віктора Кумецького, повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.

У зону АТО Віктор Кумецький пішов добровольцем й ніс службу у складі батальйону «Айдар». Загинув військовослужбовець ще 5 вересня 2014 року біля села Металіст Старобельського району Луганської області. Був похований як невідомий солдат у селі Чмирівка Луганської області. Ідентифікувати тіло Віктора Кумецького за результатами експертизи ДНК.



У Свято-Троїцькому кафедральному соборі священнослужителі відслужили молебень за упокій душі померлого.

Потому на Театральному майдані відбулася громадянська панахида.

Звертаючись до присутніх, міський голова Микола Романюк зазначив: «Сьогодні Луцьк, на жаль, в чергове прощається з Героєм, який віддав своє життя за свободу, честь і незалежність нашої держави, за нас з вами, за мирне небо над Україною, за сміх дітей. Проводжаємо в останню путь Віктора Кумецького, який з робочого місця пішов добровольцем у батальйон «Айдар» захищати нашу Вітчизну. На жаль, так сталося, що він загинув у минулому році. За результатами аналізу ДНК ми його ідентифікували. У цю важку хвилину хочу від себе особисто, міської ради, усіх лучан висловити слова співчуття родині. Ми разом з Вами у Вашому горі. Будемо пам'ятати і шанувати Віктора Кумецького як Героя України».

Також міський голова попросив присутніх вшанувати пам’ять загиблого хвилиною мовчання.



Співчуття рідним загиблого висловили директор Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Андрій Киця, представник служби «Максим-таксі» Сергій Романчук, учасник бойових дій, старший сержант батальйону «Айдар» Людмила Айсін.

Поховали Віктора Кумецького на Алеї почесних поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Нагадаємо, що розпорядженням міського голови сьогодні у Луцьку оголошено День жалоби у зв’язку з похованням військовослужбовця Віктора Кумецького.







 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром