Кандидат у депутати знає, що потрібно для розвитку Луцька*

23 Вересня 2015, 14:16
5165

Юрист за фахом Антон Сухомлин вважає, що для успішного розвитку міста треба скласти довготривалий стратегічний план.

Антон Сухомлин спеціалізується на питаннях логістики, продажу, обігу підакцизних товарів. Це та  сфера, в якій він може найповніше застосувати свої знання та досвід. Каже, що розмежовує політику і роботу в представницьких органах територіальної громади. Адже місцеві ради – це вирішення питань територіальної громади, конкретних людей.

«До Луцької міської ради я йду, оскільки вважаю, що буду корисним тут. Проаналізувавши, що у нас  відбувається, дійшов висновку, що багато позитивних ініціатив здійснюються непослідовно, хаотично, а відтак несистемно и неефективно. Думаю, це відбувається через відсутність стратегічного довготривалого плану розвитку міста, щонайменше двадцятилітнього. Сусідні з нами міста мають такі плани, а Луцьк не має. Короткострокові плани, що приймають на рік, на два, не можуть замінити стратегії розвитку як основного напрямку розвитку міста. А оскільки такий стратегічний план є результатом корпоративного мислення, до його розробки необхідно залучити громадськість», – упевнений кандидат у депутати.

Антон Сухомли наголошує, що громаду треба залучати до розробки, а не тільки до обговорення вже наявного документа. Наводить приклад такої успішної роботи у Львові, Варшаві, Берліні, Кельні, Оттаві, Мельбурні, Санкт-Петербургу.

«Так, звичайно, є проблеми, що виникають «позапланово», які потрібно вирішувати негайно і які в стратегічному плані не пропишеш. Але сама ідея стратегії розвитку полягає, в тому числі, в існуванні документа, за яким будуть працювати як представники громади, що працюють сьогодні, так і ті, що в майбутньому прийдуть їм на зміну. Не можна жити лише сьогоднішнім днем. Тому я як представник «Самопомочі» наполягатиму саме на першочерговості проведення такої роботи – вироблення довгострокового перспективного плану розвитку міста, і я впевнений, що у «Самопомочі» як політичної сили не забракне сил і досвіду (враховуючи позитивний досвід міста Львова) організувати розробку і прийняття такого плану для нашого рідного Луцька», – каже Антон Сухомлин.

Зі слів кандидата, є питання, вирішення яких не залежить від місцевої влади на 100%.

«Наприклад, в дорожньому будівництві основними проблемами є застарілі ДБН (зміна залежить від ініціативи профільного міністерства), стара система ціноутворення в дорожній галузі (Україна – єдина країна на пострадянському просторі, де діє радянська система ціноутворення, що не враховує ринкових вимог, і побудована на системі відшкодування витрат підряднику, тобто зацікавлена зовсім не в оптимальному ринковому співвідношенні ціна-якість, а маніакально тримається за рудиментарні чоловіко-години, коли єдина можливість отримання прибутку впирається в потребу заміни екскаватора десятком працівників з лопатами – абсурд? – так, закладений у державні нормативи). Ось із яких реформ варто було б починати: не ламати систему заради зламу, а налагоджувати та адаптовувати напрацювання відповідно до вимог часу та міжнародного досвіду».

Для успішного розв’язання тієї чи іншої проблеми треба встановити першопричину, що її провокує, а також ті проблеми, що супроводжують її вирішення, упевнений Антон Сухомлин.

«Досить часто позитивний результат залежить не тільки від органів місцевого самоврядування, а і від органів державної виконавчої й законодавчої влади. Тому обов’язкова якісна комунікація між цими інституціями. І ми маємо її забезпечити, а за умови наявності представництва «Самопомочі» у Верховній Раді України, я вважаю, це буде здійснити значно легше».

Антон Сухомлин каже, що близькі його підтримують у політичній діяльності і бажають успіху. Він одружений, виховує сина  і доньку.

Кандидат у депутати упевнений, щоб  місто було успішним, треба, щоб воно було соціально забезпеченим, комфортним, екологічним і конкурентним. Якщо говорити як громадянин, то хоче, щоб люди були успішні і щасливі, мали можливість отримати кваліфіковану медичну допомогу, якісну освіту, були соціально захищені і умови життя були комфортними.

Антон Сухомлин уміє розвивати проекти і воліє ці знання та досвід застосувати під час роботи в Луцькій міській раді. Виступає за те, аби ініціативи в місті реалізовували послідовно та системно, і зуміє навести в цьому лад. Прагне бачити місто комфортним, а людей – успішними та щасливими.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39