Бути чи не бути гарячій воді

21 Вересня 2015, 18:37
2746

Міський голова зазначив прогрес у вирішенні питання відсутності гарячої води і висловив сподівання, що цього тижня воду таки увімкнуть.

За час відсутності гарячої води лучани вже звикли до банних процедур з чайником та тазиком і до порожніх обіцянок увімкнути довгоочікувану «радість». Проте сьогодні, 21 вересня, на виконавчому комітеті міськради Микола Романюк зауважив, що заборгованість населення «Луцьктеплу» зменшилася на 700 тисяч гривень.

«Зараз уже почали заповнювати тепломережі водою і перевіряти обладнання. Тож сподіваємося, до кінця цього тижня гаряча вода поступить у луцькі квартири», – повідомив Микола Романюк.

Хто найбільше заборгував «Луцьктеплу» та чому води немає протягом такого тривалого терміну, розповів начальник першого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції Сергій Харченко. Найбільше боржників виявлено серед тих мешканців, яким не належать квартири. Відповідно пред’явити зобов’язання сплатити борги їм ніхто не має права. З іншими боржниками борються за допомогою стягнення 20% із зарплат і пенсій.

«Ми здійснювали виїзд на квартири боржників і проводили несуттєвий опис майна. Після того, як це показали по телевізору, люди нарешті почали приходити і платити», – розповів Сергій Харченко.

Найбільшу заборгованість серед власників квартир має Наталія Кушнір, яка володіє не одним помешканням у Луцьку. І хоч в «Луцькводоканалі» жінка боргів не має, за ініціативою першого заступника міського голови Тараса Яковлева, виконавчий комітет прийняв рішення обмежити постачання води у всі квартири, якими володіє Наталія Кушнір. Таке рішення, сподіваються учасники виконкому, змусить мешканку сплатити борги «Луцьктеплу».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39