Вересневе: 30 вулиць досі не мають каналізації

25 Листопада 2016, 15:34
Вулиця у мікрорайоні Вересневе 3881
Вулиця у мікрорайоні Вересневе

У Луцьку хочуть внести зміни до програми співфінансування будівництва мереж водовідведення, згідно якої внесок міської ради у фінансування має становити 95%.

Про це у п’ятницю, 25 листопада, під час засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму розповіла депутат Луцькради Наталія Бунда, – повідомляє Конкурент.

Програму затвердили у 2015 році. Вона передбачала співфінансування будівництва мереж: 60% – міська рада, 40% – жителі мікрорайону Вересневе, де й будувались ці мережі.

За словами депутатки, за рік провели каналізацію лише на чотири найкоротші вулиці. А всього вулиць, які досі без каналізації, у мікрорайоні Вересневе аж 30.

«Якщо так робити мережі, то це затягнеться на довгі роки», – сказала Наталія Бунда.

Ремонт доріг також відкладеться, адже без прокладеної каналізації їх ремонтувати не буде сенсу.

Тому в програмі пропонують змінити показники співфінансування – щоб міська рада фінансувала 95 %, а мешканці – лише 5 %. Таким чином, процес із будівництва мереж водовідведення піде швидше.

«Ми ж розуміємо, що не всі будинки на вулиці оплатять 40% спів фінансування. Адже є закинуті будинки, є пенсіонери, є будинки, де живуть цигани, які не будуть платити», – пояснила Наталія Бунда.

Зі слів Бунди, таких вулиць багато на Вересневому, і якщо залишити співфінансування 60% на 40%, то це не створить належних умов для будівництва мереж і відтермінує ремонт доріг.

Програма діє до 2017 року включно. Цього року на її реалізацію закладено 1,8 мільйона гривень. Вона стосується усіх вулиць, де немає каналізації.

Депутати підтримали проект рішення.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром